15 april 2016

Snelle DIY | Marmeren opbergdozen met plakplastic

Doos bekleed met plakplastic met marmerprint


Het zal niemand ontgaan zijn dat marmer op het moment helemaal hot is! Ik ben in ieder geval al flink op weg met mijn verzameling van acht theelichtjes, onderzetters, vier snijplanken en een taartenstandaard. Met deze snelle DIY heb je in no-time wat van dat prachtigs in huis en creeër je ook nog eens extra opbergruimte.

Dozen om te beplakken had ik al, ooit bestempelde ik ze om als verzamelplaats voor herinneringen te dienen maar dat was nu niet helemaal mijn smaak meer. Dit soort dozen zijn overal te koop, ik haalde de mijne destijds voor een paar euro bij de Hema.


Kartonnen dozen voor deze DIY


Verder heb je alleen een rol plakplastic met marmerprint nodig, nu voor vijf euro te koop bij de Blokker, een schaar, een liniaal of geodriehoek, een plastic pasje en een klein stanleymesje nodig.


Kartonnen doos, pasje, geodriehoek, plakplastic, schaar, stanleymesje


Mijn dozen hadden metalen hoekjes en labelhoudertjes waar ik niet overheen kon plakken maar die waren makkelijk te verwijderen met een priem en een hamer. Na een laagje plakplastic was er niets meer van te zien.


te verwijderen labelhouder op kartonnen opbergdoos


Priem en hamer om labelhouder te verwijderen.


Het plakken zelf is eigenlijk net zo simpel als het inpakken van een cadeautje! Om alles netjes en zonder luchtbellen te krijgen haalde ik de achterkant er stukje bij beetje af en gebruikte ik een plastic pasje om de print aan te drukken.

Plakplastic met marmerprint, op maat en met omgevouwen beschermlaag


Een deel van het plakplastic zit vastgeplakt en wordt aangedrukt met een plastic pasje.


Ik had wel drukknoopjes op mijn dozen die er niet af te halen waren en waar ik dus omheen moest plakken. Er eerst een heel vel overheen plakken om ze daarna uit te snijden ging niet, dan kreeg ik de rest niet meer strak. Ik sneed dus eerst een globaal rondje uit zodat ik de rest van het vel strak kon trekken.


Met een klein stanleymesje wordt een kleine ronde uitsnede rondom een drukknop gemaakt.

Nop door een opening in het plakplastic heen geduwd


Nadat alles op zijn plek zat maakte ik het gat nog even netjes met een klein mesje. Dat is wel nog even een precies werkje dat wat tijd kost.


De randjes plakplastic rondom de drukknop wordt met een klein mesje voorzichtig bijgewerkt.


Al met al, fluitje van een cent!


Uitgevouwen kartonnen doos met marmer plakplastic aan de zijden


Een behoorlijk strak resultaat ook, ik vind het wel wat hebben nog met die drukknoppen! Als ik had gewild zou ik nu ook nog de labelhoudertjes terug kunnen plaatsen.


Close up van met marmerprint plakplastic beplakte opbergdoos.


Ze staan nu op de planken in de werkkamer, ik vond dat daar wel iets meer nuttige spullen mochten komen en wat minder decoratieve spulletjes. Het staat ook erg mooi bij de lichte, serene sfeer in deze kamer!


Dozen met marmerlook op twee witte planken.


DIY opbergdoos met plakplastic in marmerprint


Eigenlijk zijn er nog zóveel mogelijkheden om dit soort simpele kartonnen dozen naar je hand te zetten! Er zijn heel veel verschillende soorten plakplastic, met mod podge kun je ze met papier bekleden en je kunt ze zelfs schilderen. Mogelijkheden te over!


Serene werkplek met marmer look opbergdozen op planken boven een wit bureau.

5 opmerkingen:

 1. Oeh, tof gedaan! Ik ben ook al een heleboel keren in de weer geweest met marmeren plakfolie, het meest stresserende blijft toch het moment dat je het erop plakt en er geen enkele bobbel achterblijft. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, superleuk! :) Ik ga binnenkort eens kijken voor plakfolie, het ziet er zó leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Het kost ook bijna niets en je kunt er wel 100 dingen mee beplakken!

   Verwijderen
 3. Wat een goed idee zeg! Hier was ik zelf nooit opgekomen, denk ik! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen