10 april 2016

We went down to the courthouse

...and the buitengewoon ambtenaar put it all to rest.

De geval van het stadhuis op het spui, door Ingeborg van Bruggen fotografie.
Foto door Ingeborg van Bruggen fotografie.

Yup! Ik noemde al even in mijn laatste post dat er een reden was voor mijn afwezigheid hier en dat heeft dezelfde reden de gloednieuwe gouden ring die ik nu om mijn vinger heb. Nou ja, bijna dan, want hij is wat te groot en moet dus nog even onder handen genomen door een juwelier. We got hitched!


Huh? Getrouwd dus?
Bijna! We zijn samen een geregistreerd partnerschap aangegaan. Voor ons net zo betekenisvol als trouwen (dat gaan we dus later niet alsnog doen) maar we vonden het beter bij ons passen. Ik ben nooit zo'n meisje geweest dat droomde over haar trouwjurk en een grote bruiloft. Een geregistreerd partnerschap voelt minder traditioneel waardoor we ons vrijer voelen om het op onze manier te vieren. Klein, intiem en zonder al ons geld in één dag over de balk te smijten. Dat doen we wel tijdens de huwelijksreis ;)


Samen zoenen in een fotohokje


Huwelijksreis?
We hebben twee tickets voor een vliegtuig wat aanstaande Mei naar Miami vertrekt! En verder nog niets maar dat komt goed!

Hoe hebben jullie het dan gevierd? 
Op de dag van de ceremonie zijn we met onze ouders en een fotograaf naar het stadhuis gegaan en daarna zijn we samen lekker gaan lunchen. In het weekend was er een groot feest bij ons thuis waar een fantastische cateraar voor heerlijke hapjes zorgde. Alle decoraties thuis hebben we zelf gemaakt of verzorgd.

Hoelang zijn jullie eigenlijk bij elkaar?
Vier en een half jaar. We ontmoetten elkaar in de zomer van 2011 toen ik op bezoek was bij een huisgenootje van Dorus en het was vrij snel wel heel erg duidelijk dat we elkaar wel heel erg leuk vonden! Na een maand zaten we samen in Tenerife en na anderhalf jaar woonden we samen in Den Haag. Tja, als het goed is is het goed nietwaar?


Met Dorus in Tenerife
In Tenerife in 2011

Maar waarom was het hier dan zo stil?
Omdat ik heel slecht ben in dingen plannen en nog slechter in veel dingen tegelijk doen. Oh ja, en we probeerden ondertussen ook onze gang nog een kleine make-over te geven, wat helaas niet helemaal gelukt is.

Krijgen we wel nog wat te zien?
Jazeker! Ik ben er niet zo van om héél mijn hebben en houwen online te delen, bij mij dan ook geen vlogs, maar ik wil zeker de uitnodiging showen, de decoraties en wat foto's van onze fabuleuze fotograaf. Dingen die ik zelf graag gelezen had tijdens het plannen van alles. En over een poosje hopelijk hele mooie foto's van Florida!


Samen in een bootje op een meer in Italië
In Italië in 2013


Dus als ik geen interesse heb in trouwen dan hoef ik hier voorlopig niet te komen?
Ik staan nog DIY's die ik in de Kerstvakantie heb gedaan op de planning om eindelijk ook eens hier gedeeld te worden en ik heb super veel zin om het bloggen weer op te pakken. Ik ga alle onderwerpen lekker afwisselen dus!


Knuffelend stelletje in de natuur
Foto door Aline Bouma

4 opmerkingen:

 1. Jaaa, proficiat! Ik kende jouw blog nog niet, dus ik wil je graag meteen even vertellen dat ik je schrijfstijl leuk vind en je persoonlijkheid ook en je geregistreerd partnerschap ook al. Een hoop leuks dus. Hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankje Lenneke! Ik word er een beetje verlegen van maar wel heel lief van je! :D

   Verwijderen
 2. Ah leuk en gefeliciteerd met je geregistreerd partnerschap! :-D
  Ik ben erg benieuwd naar je DIY's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :)
   Ik denk eraan om die maar gewoon lekker allemaal samen in één grote post te zetten!

   Verwijderen