22 augustus 2014

Oplapwerk In De Badkamer

Wat doe je als je een kleine badkamer hebt waarvan de stijl je niet aanspreekt maar je ook niet veel  geld en tijd hebt? Oplappen met accessoires natuurlijk! Natuurlijk niet zo effectief als een volledige make-over maar het maakt zeker een verschil!

Dit is onze badkamer toen we de sleutels van het huis kregen.

Dat is gelijk de enige foto die we hebben en dat is maar goed ook. Let vooral op het mooie oranje douchegordijn.

De badkamer was helemaal zwart wit wat ik een beetje koud vond aandoen. Daarom heb ik aardtinten gebruikt om dat wat te verzachten.
Het wastafel gebied hebben we opgeleukt met een nep plantje van de Wibra -je moet toch wat in een ruimte zonder natuurlijk licht- een set mandjes van de IKEA voor de meest gebruikte badkamerspulletjes en twee bekers en een pompje van de Xenos. Allemaal voor iets minder dan 15€. (Het glazen plankje van IKEA hing er al maar is voor €15,- te koop)
Het douchegordijn was hóóg nodig aan vervanging toe. Niet alleen zijn we niet zo'n fan van feloranje, het dunne plastic kwam tijdens het douchen steeds verder naar binnen toe waardoor je geen ruimte had jezelf te bewegen zonder van die natte derrie aan je benen vastgeplakt te krijgen. Geen feestje.
Hier waren we iets minder zuinig. Dit gordijn is van Sealskin en kostte vijftig euro. Maar hij is wel héél mooi en maakt een enorm verschil in de ruimte.


Omdat we geen plaats hebben voor een wasmand hangen er twee waszakken aan haken aan de deur die ik eerder al kocht via Marktplaats. Gekleurde was bewaren we vaak ook gewoon in de wasmachine tot we hem aanzetten, dat is toch de was die we het meeste hebben. Veel meer ruimte dan dit hebben we dus ook niet nodig.
Tegelijkertijd met het douchegordijn kochten we ook deze schitterende badmat van Sealskin voor zestig euro. Zijn die houtblokjes niet schitterend?
Helaas paste hij niet op het smalle looppaadje naar de wastafel toe en ik durfde niet te gaan DIYen aan een badmat van ZES briefjes van tien. Dus deze hebben we terug gebracht.
Toch zag een opgevouwen handdoek als badmat er wat zielig uit. IKEA had gelukkig (love that store!) een SUPER ZACHTE badmat voor een euro of zes.
Die was wel ook wat te groot maar daar wist ik wel wat op! Bedoel, voor zes euro kan er weinig fout gaan, toch?
De mat bestaat uit zachte bolletjes met aan de zijkanten een omgestikte band. Die laatste heb ik losgemaakt met een tornmesje en vervolgens heb ik een stuk afgeknipt om de juiste grootte te krijgen.
Daarna heb ik ook op de badmat zelf twee rijen bolletjes weggehaald zodat ik een nieuwe plaats had voor de zijband. En het gaf me toch een hoop rotzooi!
De zijband heb ik op zijn nieuwe plaats vastgespeld.


En vervolgens met de hand vast gestikt want ik heb helaas geen (werkende) naaimachine. (Wel twee kapotte.)
Piest Persas!
Voor in totaal iets meer dan zeventig euro kunnen we nu weer een poosje leven met dit hokje. Ik vind de hele uitstraling al enorm verbeterd! Betekend overigens niet dat we er helemaal klaar mee zijn. -zijn we dat ooit?- Het hoekje met de wasmachine is namelijk nog a hot mess.
Een kastje boven de wasmachine om alle broodnodige producten uit het oog te onttrekken staat hoog op het verlanglijstje. Ik heb deze Ivar kast van IKEA (€60,-) in gedachten omdat hij van blank hout is en dus naar eigen wens kan worden na behandeld.
Ik dacht aan een middenbruine beits, chique knopjes, behang op de achterwand en eventueel nog een houten sierlatje op de voorkant om wat meer sjeu te geven aan de deurtjes. Ik denk dat hij heel mooi kan worden! (Dit is bijvoorbeeld ook een Ivar IKEA hack. Kun je het geloven?)

Verder op het lijstje:
 • Het plafond van plastic schrootjes schilderen;
 • Verf van het glas in de deur af zien te krijgen (meer daglicht!);
 • Muren, deur en kozijn schilderen;
 • Het ventilatiegat minder op laten vallen (die de groen omrande plaat op de eerste foto);
 • Nieuwe handdoeken en washandjes kopen;
 • Een nieuwe douchestang kopen en installeren;
 • Betere verlichting regelen, eventueel ook boven de spiegel, in ieder geval iets wat niet zo lelijk geel is;
 • De spiegel lager hangen en omlijsten;
 • De zwarte baan tegeltjes vervangen door iets mooiers.
 • Eigenlijk een nieuwe radiator waar je handdoeken op kan hangen maar dat gaat eigenlijk weer een beetje ver voor een huurhuis. We zullen zien!

Maar nu eerst nog even verder werken aan het toilet!

8 opmerkingen:

 1. Wat handig dat je dat matje zelf op maat hebt kunnen maken! Wij hebben thuis precies dezelfde, in het rood. Heerlijk zacht die bolletjes. Jullie badkamer ziet er een stuk gezelliger uit en dat met zo'n budget, well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij hebben heel veel mensen ze! Maar wat wil je, ze zijn hardstikke leuk en dan voor die prijs... Ik vond rood stiekem de leukste ;)

   Verwijderen
 2. Dat ziet er wel even anders uit zo! Leuk gedaan!
  Fijne badmatjes hè? Wij hebben zo ook, heerlijk zacht aan de voetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke uitgebreide post! :-) Echt super knap werk geleverd zeg!

  Ik zag jouw blog op een Spam Je Blog artikel bij ons en volg je nu op Bloglovin! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het volgen! Ik doe altijd wel mijn best een beetje op te sparen zodat ik niet over elk vaasje een post schrijf!

   Verwijderen
 4. Wat een verschil!
  En plakkende douchegordijnen.. brrr! Het nieuwe douchegordijn is prachtig en het geld dubbel en dwars waard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Niet goedkoop inderdaad maar het maakt wel écht een verschil! :)

   Verwijderen