6 augustus 2014

Le Toilet; Vintage Inspiratie!

A girl can dream, right? Ons toilet ligt in puin, maar vooruitgang wordt geboekt en ik zit volop inspiratie! Speurend op Pinterest en Marktplaats naar mooie plaatjes en producten zie ik al helemaal voor me hoe het gaat worden. Ik wil gaan voor een vintage look / ouderwetse stijl, een beetje zoals dit;

Ik ben hard op zoek naar een vintage spiegel die aan een ketting hangt maar ze zijn moeilijk te vinden! Het liefst wil ik alle metaal in een chroom/zilverkleur houden, zoals de kraan boven de wastafel, om het één geheel te houden. Daar past dan ook een mooie draadmand bij om wc papier in op te slaan en het schattige glazen doosje van Deens voor verschillende zeepjes. Het is wel lastig, inmiddels heb ik al vaker op Marktplaats naar 'toiletrolhouders' gezocht dan me lief is! Verder houd ik ook van wat natuur in elke ruimte en omdat er in het toilet geen natuurlijk licht is zat ik te denken aan een gedroogde bloem zoals naast de spiegel of een tak van een katoenplant. 
Voor de de hardware gaan we de kraan en het schattige wastafeltje die er al in zaten hergebruiken.
De laatste keer dat mijn vader in Den Haag was om voor ons loodgietertje te spelen zijn we niet alleen hard bezig geweest met klussen, we hebben samen ook een ritje gemaakt naar de Hornbach waar we wat klusmaterialen én tegels voor het toilet hebben uitgezocht.

Ik kocht kleine vierkante tegeltjes van 10x10cm. en donkergrijs voegmiddel. Witte subway tegels met donkere voeg (zoals hier) zie ik heel veel de laatste tijd en ik vond vierkante tegeltjes daar wel een leuke variant op.
Dit zijn de tegeltjes die ik kocht; ze zijn mat en zitten aan elkaar zodat je een stuk sneller kan tegelen en ze niet allemaal één voor één hoeft op te plakken.

Ik twijfelde wel nog wat over de voegkleur en probeerde de tegels in het toilet te Photoshoppen om vast een beeld te krijgen van het eindresultaat. Dat is helaas jammerlijk mislukt. (Don't laugh.)
Dan maar wat voorbeelden zoeken. Ik vond zóveel mooie varianten van vierkante witte tegels met een donkere voeg! Je kunt op de foto's klikken om naar de originele bron te gaan.
Mooi toch? Ik vind de versprongen variant ook erg leuk! Mijn tegeltjes zijn wel wat kleiner dan die in de voorbeelden dus misschien wordt een donkere voeg wat druk? Lastig met dit soort dingen, want je kunt het niet zomaar meer veranderen als het erop zit!

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie keukens en badkamers! En ik vind de spiegel in de collage ook prachtig. Ooit hoop ik er zo een te vinden bij de kringloop :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik blijf gestaag Marktplaats afspeuren inderdaad! One day I'm gonna find it! ;)

      Verwijderen