28 augustus 2014

A Work Of ArtEr is iets aan het in huis halen van 'echte' kunst wat het gevoel geeft 'echt' volwassen te zijn. Er is iets aan het in huis halen van kunst met een betekenis wat een huis het gevoel geeft echt een thuis te zijn.
De man van de vroegere oppas van Dorus, Chiel Vermaat, is beeldhouwer en Dorus wilde graag een beeld van hem in huis. Samen zijn we wezen kijken in zijn tuin vol beelden van eigen hand en Dorus koos dit geometrische beeld op een houten voet.


Nu staat het te pronken op de salontafel, mooi midden in de ruimte zodat het van alle kanten te bewonderen is. Gelukkig is het beeld zwaar genoeg om niet te worden omgestoten door onze dikke Binkie! Ik houd van de hoekige vorm. De steenkleur varieërt, afhankelijk van het licht van blauw tot grijs en bijna zwart. Ik moet nog even navragen wat exact de steensoort was, ik denk arduin.


Tot eind september exposeert Chiel met zeven andere kunstenaars in het kunstencentrum in Boxtel. Woensdag tot en met zaterdag kun je tussen tien en vijf zijn beelden bekijken én kopen. Wanneer je als kunstliefhebber in de buurt van Eindhoven woont is het zéker de moeite waard om eens te gaan kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten