28 november 2013

Happy Birthday To Me

Wanneer deze post online komt ben ik JARIG en met vriendlief heerlijk aan het genieten in een sauna die gratis is voor iedereen op de dag van hun verjaardag! Uhm... Daar ging iets mis. Wanneer hij online komt was ik gisteren jarig!

Veel vrienden en familieleden moeten van ver komen dus heb ik mijn verjaardag met hen al gevierd in het weekend. Ik had van tevoren laten weten dat de deur de hele dag open stond voor wie langs wilde komen en dus had ik visite van elf in de morgen tot half twee s' nachts. Ideaal vind ik, je hoeft niet in een keer voor tien mensen drinken en taart te halen en je hebt de tijd om met iedereen die de moeite heeft genomen langs te komen ook echt een gesprek te voeren.

Ik heb een hele gezellige dag gehad en ben echt dankbaar voor alle lieve vrienden en familieleden die met mij mijn verjaardag hebben gevierd.

Dan nu; cadeautjes!


Het grote schilderij hing al jaren bij mijn ouders in de woonkamer en is een echt familie erfstuk. Ik wist altijd al dat het 'later' eens van mij zou worden; de traditie is dat het steeds wordt doorgegeven aan het tweede kind van het gezin. Oorspronkelijk hing hij bij de opa en oma van mijn vader voor hij naar mijn oma, hun tweede kind ging. Vervolgens doorgegaan naar mijn ouders en als hun tweede kind komt het nu in mijn woonkamer te hangen. Ik ben er echt heel erg blij mee en voel me echt volwassen nu het dan ook 'later' is! Het doek is niet in de allerbeste staat (zestig jaar rookaanslag) dus dat gaat zeer waarschijnlijk nog wel wat geld kosten. Iedere cent waard als je het mij vraagt, om zo'n traditie in ere te kunnen houden.
Ook kreeg ik een mooie bos bloemen waar nu heel de kamer naar ruikt en een lekker flesje Baileys van vrienden die wel weten waar ik van hou! Ik drink niet vaak maar kan wel rustig genieten van een glaasje Bailey's op zijn tijd!
Sinds Dorus en ik een eigen huis hebben met een grote eettafel geven we graag etentjes en dan vind ik het leuk om uitgebreid te koken, iets waar ik een paar jaar geleden nog een enorme hekel aan had. Aan de cadeautjes te zien gaat dat wel goed, twee taartvormen, een hele mooie pepermolen en een goede braadpan lijken te suggereren dat ik ermee door moet gaan!
Een boekje vol recepten met chocolade en het nieuwste kookboekje van Yvette van Boven moeten helpen bij de inspiratie. Het boekje is erg orgineel, de recepten zijn niet gerangschikt per gang maar per menu samengesteld; bijvoorbeeld voor een familiedinner of een uitgebreide brunch. Dat komt mooi uit want dit jaar is het jaarlijkse Kerstdiner bij mij en ik heb nog niet eerder voor zoveel mensen gekookt!
Verder grote rode kaarsen op een tof, bewerkt dienblad en een bosje bloemen samengesteld door de kinderen van vrienden waar ik af en toe oppas. Er kan ook nog een flesje Prosecco meegebracht zijn maar die was toen ik deze foto's ging maken nergens meer te vinden ;)
Ik kan me herinneren dat ik als kind altijd enorm uitkeek naar mijn verjaardag en al maanden van tevoren bezig was te bedenken welke cadeau's ik kon vragen. De meeste familieleden die op zulke dagen langskwamen zag ik al regelmatig.

Nu ben ik vooral blij om zoveel mensen die me dierbaar zijn allemaal op één dag te kunnen zien. Sommigen moesten twee uur rijden, dan is zo'n verjaardag al snel een dagbesteding. Dat terwijl velen naast hun studie en werk toch al niet zo vaak een dag vrij hebben. En dan nemen ze ook nog iets voor me mee, dat waardeer ik echt.

Zéker als ze ook nog met hun lieve hondje op bezoek komen!
Een hele leuke dag om op terug te kijken maar ook een lange. Vandaag maar lekker uitrusten in de sauna. Welterusten!


Dankje Dorus, voor deze charmante foto!

1 opmerking:

  1. Leuke blog ilsje ik kan hem nu weer op me mobiel lezen De volgende keer zullen Samantha en ik Fender ook mee nemen dat is tenslotte ook een lief "hondje"

    BeantwoordenVerwijderen