13 september 2015

Urban Jungle Bloggers | Plants & art!

Het nieuwe Urban Jungle Bloggers thema is er één naar mijn hart: Plants & Art! Ik ben een liefhebber van beide en vind dat een huis eigenlijk niet af is zonder. Ik heb heel wat meer plantjes (22 inmiddels) dan kunstobjecten maar toch genoeg om een paar leuke setjes te maken!
Mijn twee laatste én kleinste aanwinsten! Het kleine schilderijtje kocht ik vorig jaar mei op vakantie in Barcelona en liet ik in Nederland opspannen en inlijsten. De Pilea Peperomioides oftewel het Pannekoekeplantje scoorde ik na lang zoeken laatst via Marktplaats! Ik vind de combinatie heel leuk samen.
Om even in het thema te blijven! Mijn grootste schilderij, een erfstuk, oorspronkelijk van de ouders van mijn Oma, samen met mijn grootste plant, een vingerplant die ik al een poos heb en die gestaag blijft groeien!
Het stoere, geometrische beeld van Chiel Vermaat combineerde ik met een paar stoere cactussen.
Dit schilderij maakte ik zelf toen ik een jaar of vijftien was! Ik heb er nog geen plekje voor in huis gevonden maar ik zal het ook zeker nooit weg doen.
Over deze schoolplaat heb ik pas geleden nog geblogd en ik bedacht me dat de haakjes waaraan hij ophangt ook erg geschikt zijn voor een hangend plantje!
Deze schets nam ik jaren geleden mee uit Parijs en ik ben er nog steeds helemaal weg van. Ik vind hem een behoorlijk classy uitstraling hebben met zo'n grote passe partout en de strakke lijst. Ik combineerde hem met een Aloë Vera in een strakke witte pot en een vetplantje in een nieuwe pot/vaas die ik in de uitverkoop van de Gamma scoorde.
Is het je weleens opgevallen hoe een schets of tekening er ineens een stuk legitiemer uit kan zien wanneer je hem inlijst? In deze vaas vind ik het vetplantje ook net een kunstwerk, een die je van alle kanten kunt bekijken!
Urban Jungle Bloggers is een maandelijkse serie bedacht door Igor van Happy Interior Blog en Judith van JOELIX.com. Iedere maand bedenken ze weer nieuwe styling thema's om mensen te inspireren hun éigen Urban Jungle te creeëren! Meer inspiratie vind je op het Urban Jungle Bloggers Pinterest board en op de Facebook pagina. Ook mee doen? Schrijf je in voor hun maandelijkse nieuwsbrief of gebruik #urbanjunglebloggers op instagram en twitter!

4 opmerkingen:

 1. Wow! Inge, wat was jij al getalenteerd op mijn leeftijd, als je zoiets kan schilderen op 15-jarige leeftijd, knap! En tof die Urban Jungle Bloggers. (: Je schreef er al iets over, maar ik snapte het niet goed, haha. Cactussen kunnen gewoon niet ontbreken in een interieur, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heet Ilse haha, maar bedankt ;) Ik heb er destijds ook wel echt héél veel uurtjes in gestoken! De lucht is denk ik een keer of zes opnieuw geschilderd tot ik tevreden was :)

   Verwijderen
 2. Wat heb je veel planten! Dat wil ik ook in mijn volgende huis:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Ik vind echt dat het een huis 'tot leven' brengt!

   Verwijderen