17 april 2015

DIY origami mobileIk ben helemaal into origami de laatste tijd. Heb je het gemerkt? :p Deze keer heb ik van vier schattige beestjes een mobile gemaakt, niet voor een eigen babykamer (gelukkig) maar als kraamcadeautje voor mijn pleegbroer en schoonzus die begin Maart voor het eerst ouders zijn geworden! Mobile's zijn heel leuk voor een baby om naar te kijken als ze in hun bedje of op het aankleedkussen liggen!


Wil je er ook één maken? Dan heb je het volgende nodig:

Materiaal
  • Vier vouwblaadjes
  • Twee takken uit het bos
  • Witte verf (acryl of latex)
  • Wit haakgaren
  • Vier kleine witte kraaltjes
  • Schroef

Gereedschap
  • Schroeftol met klein boortje
  • Ronde of halfronde vijl
  • Kwast
  • Naald

Ik ben begonnen met het vouwen van alle beestjes en heb ze ook niet zomaar gekozen! Volgens de (Japanse?) mythologie staat een kraanvogel voor geluk, een olifant voor wijsheid, een leeuw voor moed en een vlinder voor vrijheid.Hier de tutorials die ik heb gebruikt:Ik koos verschillende zoete genderneutrale tintjes uit omdat we van tevoren nog niet wisten dat het een meisje zou worden. Het kostte behoorlijk wat vouwwerk om deze beestje bij elkaar te krijgen!
Voor de ophanging gebruikte ik twee takken uit het bos. Paar weken laten drogen binnen, zodat er niets geks meer in zit, de schors verwijderen en wit schilderen. Ik wilde voorkomen dat het er als in snel in elkaar gedraaid knutselwerkje uit zou gaan zien en heb daarom de takken echt stevig aan elkaar geschroefd en niet alleen met touw aan elkaar geknoopt.
Voor het schroeven even voorboren met een dun boortje, dan gaat het schroeven makkelijker en splijt je hout minder snel. Met een ronde vijl heb ik ook nog twee uitsparingen gemaakt zodat de houtjes iets in elkaar vallen.
Voor het ophangen van de vouwwerkjes heb ik haakgaren gebruikt. Met een naald maakte ik een klein gaatje in het papier, daar het garen doorheen en aan het eind van het garen een klein kraaltje met een knoop.
Ik heb ook nog wat haakgaren om de ophanging gewikkeld zodat de schroef niet te zien is.
En tadaa! Een super zoete zelfgemaakte mobile die in geen enkele babykamer zal misstaan!


Ik hóóp dat iemand hem leuk vind en ook gaat maken, ik had er namelijk heel veel lol in en de reacties waren érg positief! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten