4 december 2014

Safety First



Dan ben je groot, heb je een eigen huis, ben je regelmatig aan het klussen met elektrische apparaten met scherpe ronddraaiende delen en dan heb je nog geen verbándje in huis. Kan dus echt niet.


Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas na ging denken over een EHBO kit toen ik een mooie medicijndoos tegenkwam bij de HEMA. Waaruit je misschien kan concluderen dat ik mooie spulletjes voor in huis belangrijker vind dan onze veiligheid. Maar goed, wat de aanleiding ook was, het gaat erom dat we inmiddels wat verbeteringen hebben aangebracht op dit gebied!

Dit was onze medicijnla voor:




Slechts wat pleisters, zwachtels en veel gebruike medicijnen als paracetamol, strepsils en rennies.

Online zocht ik uit wat er nu wel écht in een volwaardige EHBO kit hoort te zitten.
 • Doosje wondpleisters
 • Driehoeksdoek (mitella)
 • Ideaalzwachtel (elastische zwachtel) 5m. x 8cm.
 • 1 rol kleefpleister, 2cm. dik
 • 1 flesje desinfectant
 • Steriele handschoenen, 2x
 • Splinterpincet
 • 4 steriele gaasjes
 • 1 verbandschaar
 • 2 wondsnelverbanden 8x10cm.
 • Watten
 • Schematische EHBO instructie 

De tekenset die erbij stond heb ik eruit gelaten aangezien wij niet echt in een natuurgebied wonen. Zelf voegde ik nog watten aan het lijstje toe.

Dit is wat ik kocht bij een rondje door de Kruidvat:




Met de kant en klare verbanddoos van €5,99,- kon ik al een groot deel van mijn lijstje afstrepen. Verder kocht ik nog een gaascompres, ontsmettingsmiddel, watten, twee verbandrollen, paracetamol en kinderasprientjes voor eventuele kleine bezoekers. Ter plekke bedacht ik dat ook een thermometer en een warm/koud kompres voor in de vriezer wel handig zouden zijn. In totaal was ik €26,- kwijt.




Onze nieuwe medicijnbox is nu goed gevuld!




Ik zou willen dat het bovenste bakje ook wat verschillende vakjes had, zoals het onderste deel hieronder. Het schaartje wat in de EHBO kit van de Kruidvat zat is nogal een kinderschaartje en moet nog vervangen worden. De rest was prima! We hebben nu zelfs een reddingsdeken en ook de EHBO instructie zat erbij!




De timing van deze aanschaf kon haast niet beter. In de twee weken erna stootte ik mijn kleine teen zo hard dat ik de nagel verloor en verzwikte ik mijn enkel. Blij dat we hem in huis hebben dus!

En, nou ja, voor mij toch wel belangrijk; ook esthetisch gezien zijn we er niet op achteruit gegaan.






Hierna besefte ik mij dat we qua veiligheid wel wat meer te wensen over hebben. We hebben geen rookmelders, brandblussers of noodpakket... Ik ben dan ook vast besloten om hier zo snel mogelijk iets aan te gaan doen! To be continued.

2 opmerkingen:

 1. Fijn is die hé! En ook nog eens stijlvol in je interieur. Bij ons heeft de medicijnbox ook al een prominente plaats gekregen, waar je die normaal zou wegstoppen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Normaal krijgt hij een plekje achterin de meterkast oid maar deze is daar veel te mooi voor!

   Verwijderen