19 december 2014

De zitkamer is geschilderd!

Yes! Eindelijk klaar! Ik liet in Oktober weten dat we waren begonnen aan de muren in de zitkamer. Langzaam aan willen we van al het felgekleurde behang in huis af en ook het oranje behang hier kon wat mij betreft niet snel genoeg de deur uit.
Fatsoenlijke foto's nemen is de laatste dagen lastig omdat het zo donker is, maar ik wilde tóch nog even het resultaat laten zien voordat alle Kerst versiering erin gaat. Want daar wilde ik het stiekem vooral voor af krijgen; zodat ik een plek had voor de Kerstboom!
Misschien zie je nog een kleine verandering, de tweezits bank is weg. Dat bankje was prima op mijn studentenkamer maar eigenlijk vonden we hem hier maar behoorlijk lelijk. We willen daar wel weer een leuk bankje uiteindelijk, maar ondertussen vonden we het maar een beetje zonde iets wat we eigenlijk niet mooi vonden te laten staan als place holder.
Het was ook deze keer weer een hoop werk. Vuilniszakken vol behang en flink wat te repareren aan het stucwerk.

Van alle muren die ik tot nu toe gerepareerd heb waren deze er ronduit het slechtste aan toe. Door het behang heen was ook al wel te zien dat bepaalde stukken bijeen werden gehouden door meshtape dus ik wist waar ik aan begon.
Ik gebruik altijd het liefst grote gaten vuller van Alabastine hiervoor. Het werkt super fijn en krimpt / zakt niet maar is wel behoorlijk duur; daarom vermeng ik de onderste lagen met zand. Werkt prima! Het oppervlak wordt er wel te ruw van om dit ook in de bovenste laag te doen.
Gelukkig viel het grootste deel van de rechter muur heel erg mee. En zo gauw het tijd werd om te schilderen was al het werk al snel de moeite waard. Hieronder zit de eerste laag erop.
Gisteravond zat ik op de bank met een kopje warme chocolademelk dan lekker rond te kijken en te genieten. Ook van de Kerstboom, want die staat al! Hopelijk kunnen we hem morgen samen in tuigen, dat vind ik zo heerlijk kneuterig! :)

4 opmerkingen:

 1. Echt heel erg knap gedaan! Wat een verbetering!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave bank! Waar hebben jullie die vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben de bank via Marktplaats gekocht (voor €100!) mar Fashion for Home heeft er een die er precies op lijkt!

   http://www.fashionforhome.nl/3-zitsbank-chelsea-antraciet-rond.html

   Verwijderen