21 mei 2014

Painting Your Walls Like A PRO

De eerste fase van de slaapkamer is af! Er is geschilderd, er ligt een 'vloer' en het bed staat erin maar daarover morgen meer... Voor vandaag een korte post over het schilderen van muren. Voor velen misschien overbodig maar serieus, ik zie ook wel eens mensen bezig die wel wat advies kunnen gebruiken. Dus heb ik opgeschreven hoe ik het van mijn vader heb geleerd toen ik 13 was en het sinds die tijd doe.


Benodigdheden
Ik gebruik een vachtroller, een simpele platte kwast en een verfbak van de bouwmarkt en meestal heb ik er een klein kwastje bij voor moeilijk te bereiken hoekjes en achter verwarmingsbuizen e.d.
Randen
Eerst schilder je de randen met de platte kwast en eventueel waar nodig met het penseeltje. Kozijnen e.d. kun je afplakken met schilderstape, het plafond alleen als deze heel glad is omdat de verf er anders onderdoor kruipt. Schilderstape haal je weg terwijl de verf nog nat is. Ik plak nooit iets af en schilder rechte lijnen door met de platte kwast de verf eerst te verdelen en vervolgens met de kwast haaks op de lijn rustig een streep te trekken. Hoeken waar je niet bij kan met een roller schilder je ook vast met de kwast. Dan ziet het er ongeveer zo uit.
Rollen
Voor je gaat rollen zorg je dat de roller goed nat is; met een te droge roller krijg je geen mooi resultaat. Met een volle roller doe je grofweg één vierkante meter.
Opbrengen in tegengestelde, horizontale banen.
Vervolgens rol je de verf verticaal van de eerste baan die je maakte naar de laatste baan. Op die manier heb je de verf goed over het te schilderen oppervlak verdeeld.
Daarna begin je pas te rollen om alle gaatjes dicht te krijgen.
Afronden
Als je klaar bent eindig je nog met één lange haal naar boven om druipers te voorkomen.
Soms zijn er dan nog wat lichtere plekken over omdat je verf niet goed dekt of omdat hij niet al te best hecht aan de ondergrond, zoals bij mij. Laten drogen en dan een tweede laagje, dan ziet het er erna prachtig strak en egaal uit.
Morgen meer foto's van het eindresultaat en de rest van de kamer!

1 opmerking: