15 mei 2014

Remembering Barcelona IWe zijn terug! Al een week zelfs en weer volop aan het werken en studeren maar jongens, jongens, wat was het fijn! In 3,5 dag hebben we rond de tweehonderdvijftig foto's gemaakt en de leukste heb ik eruit gepikt om te laten zien met wat reis tips tussendoor over dingen die wij tof vonden. Om te voorkomen dat het een ellenlange post werd heb ik hem in twee stukken gehakt; hier vast het eerste deel en deel twee volgt morgenochtend dus stay tuned.Hotel €18 p.p.p.n.
Zondag kwamen we rond 13.00 aan en gingen met de trein van het vliegveld rechtstreeks naar de oude binnenstad waar we ter plekke een slaapplek hebben gezocht. De 'La Rambla's' is een grote, brede straat in het midden van het centrum en zijn zijstraatjes zitten vol met hostels en hotels. Wij gingen lekker low-budget en vonden na wat rondvragen Arco Youth Hostel waar we twee bedden in een kamer voor zes personen boekten. We hadden het geluk dat het niet erg druk was, met uitzondering van de laatste nacht hebben we namelijk de hele kamer voor onszelf alleen gehad. Super chill was de gezamenlijke keuken waardoor we lekker goedkoop zelf konden koken. De receptionist, H├ęctor, was ook ontzettend vriendelijk en we hebben veel met hem staan kletsen. Wat mij betreft een toptijd midden in het centrum met een tof uitzicht op een vrolijk steegje.
Openbaar vervoer €20,40 p.p. voor vier dagen
Op het vliegveld kochten we bij de spaanse VVV twee tickets die we de hele vakantie hebben gebruikt voor het openbaar vervoer; de trein, metro en bus. Het enige waar de tickets niet voor golden was de 'Bus Turistique' die langs alle toeristische plekken rijd maar deze plekken zijn allemaal prima te bereiken met het uitgebreide metro netwerk.


'La Rambla's'
Tof om overheen te wandelen en vol met straatartiesten en kunstenaars. Ik heb zelfs een klein schilderijtje met water gevonden om aan mijn verzameling toe te voegen! Op de foto hieronder staat de schilder hem net voor me in een zakje te stoppen. Dorus gaf een muntje aan een levend standbeeld van 'predator' en moest toen bij hem komen. In het begin lachte hij nog maar ik geloof dat hij het redelijk eng vond toen hij bijna werd opgegeten. Er waren ook zeker mooie gebouwen en een bijzondere toren op een rotonde waar heel veel toeristen aan het poseren waren met de stenen leeuwen die er omheen stonden, ik natuurlijk ook.


'La Boqueria' aan de 'La Rambla'
Super tof voedsel marktje Boqueria waar je net zo goed even kan snuffelen als je toch op de La Rambla's rondwandelt. Fijne prijzen voor als je boodschappen doet om zelf te koken ook. Hier heb ik voor het eerst macarons geproefd!
Travel Bar
Vlakbij ons hostel zat de 'Travel Bar' waar veel reizigers/backpackers komen en je leuke contacten op kan doen. Via ons hostel hebben we hier ook een gratis maaltijd gegeten maar elke dag koken ze een grote pan voedsel (spaghetti o.i.d.) waar je voor een paar euro een bord van kan krijgen. Ze bieden ook verschillende activiteiten en tours aan; wij deden mee aan de gratis fietstour 'Gaudi en Modernisme' waarbij we langs hele mooie plekken en gebouwen kwamen, zoals een schitterende fontein in het Parc de la Ciutadella en natuurlijk ook langs de Sagrada Familia en het strand. We zijn overigens niet in de Sagrada Familia geweest; we waren er om tien uur in de ochtend in het laagseizoen en toen stond de rij om tickets te kopen voor die middag al twee keer om de hoek. Als je graag wilt gaan is mijn advies: koop tickets online en ga vroeg en ga NIET midden in de zomer.UPDATE:
Lees hier deel twee van ons reisverslag!

3 opmerkingen:

  1. Oeh mooie foto's! Ik krijg echt honger van die foto's van dat eten;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh leuk! Thanks voor je reactie op mijn blog over Barcelona! Knap dat jullie daar pas een hostel hebben gezocht, dat zou ik niet durven haha. En het strand ziet er zo mooi uit ahhh.

    BeantwoordenVerwijderen