16 mei 2014

Remembering Barcelona II

Gisteren deelde ik al het eerste deel van onze mini vakantie naar de Catalaanse hoofdstad. Hier deel twee van onze reis met mijn favoriete foto's en een paar leuke dingen die we ontdekt hebben!


Parc Zoològic de Barcelona Voor volwassenen €19,90p.p.
Wat een mooie dierentuin... Middenin het Parc de la Ciutadella waar we eerder al doorheen gefietst waren. In Nederland zijn alle dierentuinen voorbereid op idioten en staan er enorm veel hekken tussen jou en de dieren. Hier in Barcelona waren de hekken laag en de dieren dichtbij, heel gaaf om te zien en top om mooie foto's te maken. De neushoorn hieronder had ik bijvoorbeeld gewoon op zijn rug kunnen aaien. Ga er niet ladderzat of psychotisch heen tough, want je kunt zó tussen de beren of leeuwen springen.
Telefèric Aeri del Port €11,- p.p. voor een enkele reis
Een kabelbaan vanuit de haven en het strand naar de berg Montjuïc waar mooie tuinen en een kasteel te bezichtigen zijn. In de haven stond er steeds een rij van rond de 70min. maar je kunt ook eerst met de bus naar de berg en vanaf daar naar beneden gaan, boven stonden er helemaal geen rijen. Het uitzicht is schitterend en toch leuk om eens te doen, zo hoog boven de stad. Overigens; ik heb geen hoogtevrees maar de kar was erg stabiel en het was helemaal niet eng.
Catedral de Barcelona €6,- p.p.
Een hele mooie en ook grote Kathedraal in het midden van Barri Gotic, het oude centrum. In de kathedraal is een omheinde binnentuin waar een flink aantal ganzen zaten/sliepen/vraten/zwommen. Terwijl wij er waren waren ze bezig met een renovatie en mochten we met een lift gratis naar het dak om rond te kijken. Een aanrader!
La Platja €5,- per Mojito!
De laatste dag hebben we heerlijk uitgerust op het strand, of la platja zoals het in het Catalaans heet. De meeste dagen wilde je toch wel een jasje aanhebben buiten, behalve tussen twaalf en drie, wanneer het echt zomerjurkjes-blote-benen-weer werd. Deze dag was het echter zo prachtig dat we tot een uur of zes in badkleding op het strand lagen, Dorus was zelfs zo moedig dat hij ging zwemmen! Het is wel een beetje irritant dat er om de vijf minuten gevraagd wordt of je een massage, een drankje, een kleedje, een armbandje of wat dan ook wil kopen maar dat hoort erbij. Ik mag ook niet klagen, want uiteindelijk héb ik ook een kleedje gekocht waar ik erg blij mee ben. Een goede tip van onze gids tijdens de fietstocht; in de zomer ligt het 'standaard' strand altijd helemaal vol. Als je dan naar het noorden blijft lopen kom je eerst nog langs een klein haventje en daarna komt een mooi, groot strand waar nooit toeristen komen.


Terugreis
En ten slotte, donderdagochtend om 8 uur weer op weg naar het vliegveld. Helemaal blut en helemaal blij. Het waren mooie dagen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten