23 december 2013

Zelfgemaakte Kerstkaarten

Kerst is voor mij echt een familiefeest en dit jaar heb ik voor het eerst het gevoel alsof ik samen met Dorus en onze Binkie in ons eigen huisje een mini-gezinnetje vorm. Ik had dan ook zin om écht voluit te gaan dit jaar en dus ook mét kerstkaart. We hadden ook nog geen verhuisberichten rond gestuurd dus dat kon mooi tegelijk. Ik vind Kerstkaarten met foto altijd erg leuk dus zo snel als de kerstversiering uit de kast -ehm, winkel- was hielden we een mini-fotoshoot in de woonkamer. Ik hoorde van veel mensen dat ik dit jaar al de eerste was met het sturen van een kaartje maar op de een of andere manier duurde het wat langer om over te bloggen. -Ahum, Kerstdiner, uitzoeken van recepten, tafellakens, servetten, extra servies...-

Ik wilde Binkie graag ook op de foto maar dat viel nog niet mee! Hij is niet erg bang (meer) aangelegd maar als er teveel rumoer om hem heen is maakt hij dat hij weg komt. We lokten hem met wat brokjes maar na de eerste paar test foto's was hij niet meer te verleiden om terug te komen. Gelukkig hebben we precies één foto waarop zijn koppie te zien is!


Ik vind deze echt heel grappig; Dorus kijkt net alsof hij een catalogus model is! Of Jaden Smith.


Een paar outtakes die we leuk vonden. Wat is het eigenlijk toch moeilijk om te poseren! Als ik nergens mee bezig ben weet ik nooit goed waar ik alles moet laten. Deze foto is het uiteindelijk geworden, met Binkie erin gephotoshopt.
Eigenlijk was ik van plan het mezelf niet al te moeilijk te maken, een leuk digitaal ontwerpje te maken met de foto erin verwerkt en die uit te laten printen. Maar ja. Toen kwam ik in de HEMA een setje tegen met nog lege kaarten die je zelf kan vullen, mooie washi tape en plakbandjes, ik dacht aan het leuke stempelsetje wat ik net binnen had gekregen... Dus toen gebeurde dit.
Ik vond het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn en dit was het resultaat na twee uurtjes. Heel leuk maar wel een beetje langzaam, de adressenlijst die we intussen verzameld hadden telde 46 namen!

Hierna koos ik de drie mooiste als voorbeeld en hebben Dorus en ik samen in lopende-band-stijl alle andere kaarten gemaakt.
Misschien wel wat werk maar wel ontzettend leuk om een grote stapel zelfgemaakte kaartjes te versturen. We hebben erg veel leuke reacties gehad en dat is uiteindelijk zeker de moeite waard.

Voor iedereen die geen kaart heeft gehad, ontzettend leuk dat je mijn blog leest en natuurlijk ook voor jou:


6 opmerkingen: