31 december 2013

Boekjes waar je blij van wordt!

creatieve boeken


Als het buiten koud en donker begint te worden is het helemaal geen slecht idee om wat extra aardig voor jezelf te zijn. Lekker een boek lezen bij de kachel als je daar zin in hebt, een luxer toetje kiezen of wat vaker toegeven als je iets leuks ziet waar je blij van wordt.Vooral aan dat laatste heb ik me schuldig gemaakt de laatste weken en het viel me op dat ik in die tijd een kleine verzameling bijzondere boekjes heb opgebouwd. Leuke, handige, grappige en creatieve boekjes waarmee je ook nog iets kan doen. Te leuk om niet te delen en ook erg geschikt als origineel cadeautje, voor iemand anders of gewoon voor jezelf!


creatieve boekjes


Kleurboek voor volwassenen
Ik pas af en toe op voor vrienden en als de kinderen dan gaan zitten kleuren heb ik een legitieme reden om even lekker mee te doen. Eigenlijk is het zo fijn! Als je de neiging hebt om maar te blijven nadenken is dit een mooie manier om je even op iets anders te concentreren. Al moet ik toegeven, sneeuwwitje en de zeven dwergen voelt toch wat kinderlijk. Toen ik dus dit kleurboek speciaal voor volwassenen in de boekhandel zag liggen heb ik hem gelijk meegenomen.
Er staan enorm veel mooie en gekke patroontjes in die je naar eigen inzicht kan inkleuren. Appels, poedels, bloemen; van heel gedetailleerd tot heel grof. Inkleuren is echt ontspannend, eigenlijk lijkt het een beetje op mandala's inkleuren maar dan zonder het spirituele sausje.
Het resultaat is ook erg mooi. Misschien kan ik de blaadjes ooit nog gebruiken als inpakpapier of iets dergelijks. De mooiste zou je zelfs in kunnen lijsten.


The Guerrilla Art Kit - Keri Smith
Keri Smith is illustrator en koningin van de gekke, creatieve boekjes die je uitdagen om anders naar de wereld te kijken. Ik heb het bekende 'Wreck this Journal' al maar ze heeft nog veel meer boeken geschreven. The Guerilla Art Kit daagt je uit, door kleine en grote opdrachten, om kunst achter te laten in je omgeving. Van het met krijt een boodschap schrijven op de straat tot het maken van mos-grafitti.
Ik heb er nog geen opdrachten uit gemaakt maar zal het zeker delen als er iets heel erg leuks tussen zit!


HEMA Agenda
De laatste tijd kan ik de HEMA niet meer binnenlopen zonder in de verleiding te komen om allerlei leuke spulletjes te kopen. Vooral de kantoorartikelen, wat een leuke notebooks, collegeblocks, A4 opbergdozen, plakbandjes enz! Mijn agenda voor 2014 heb ik dan ook hier vandaan. Redelijk simpel maar vrolijk en kleurrijk met een handige enveloppe en insteekhoesjes voor foto's. Ik ben er helemaal blij mee! Dus als je zelf een beetje laat bent en er nog een nodig hebt is dit een echte aanrader!


One Line a Day
Ik ben fervent dagboek-schrijfster maar dan steeds voor een paar weken of maximaal een aantal maanden. Dit aparte dagboekje heeft maar plaats voor een paar regels per dag, dat is voor iedereen vol te houden. Het leuke is, hij is voor vijf jaar waardoor je aan het einde precies kan zien hoe je dezelfde dagen vijf jaar lang hebt ingevuld.
Het is een mooi boekje ook, met een leeslint en goudkleurige zijkanten.

Ik hou hem nu een maandje bij en vind het wel fijn om elke avond even terug te kijken op de dag. Door de beperkte ruimte wordt je gedwongen om te bedenken wat elke dag het belangrijkste was. Het wordt natuurlijk pas echt leuk als je hem langer dan een jaar gebruikt. (Oh ja! Dat deed ik vorig jaar!)


Als je trouwens wat minder inspiratie hebt is deze 'Q&A a Day' ook erg leuk. Je beantwoord elke dag een van de 365 vragen en kan na vijf jaar zien hoe erg je mening wel of niet is veranderd.

Ik hoef me voorlopig in ieder geval niet te vervelen met al mijn boekjes op de bank. Ik hoop dat ik iemand anders ook aan een leuk idee heb geholpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten