2 september 2013

De Grote Lettertrend

Wanneer je bezig bent aan een groot en langdurend project is het fijn om af en toe een kleiner project tussendoor te doen waarbij je snel een mooi resultaat kan bewonderen. Het zal niemand ontgaan zijn dat er op het moment een enorme trend gaande is om letters gebruiken bij het decoreren van je huis. Woorden als 'Love' en 'Home' uitgesneden in hout zijn overal te koop en ook in de grote woonbladen wordt er lustig aan mee gedaan.

Over het algemeen ben ik wat huiverig om aan deze 'populaire trends' mee te doen. Mensen die nu bijvoorbeeld in hele huis in landelijke/brocante stijl inrichten en daar veel geld aan uitgeven, hebben die over twee jaar niet enorm spijt als er iets anders hip is? Daarnaast doet het natuurlijk ook wel wat af aan je originaliteit.

Toen ik deze letters echter tegenkwam bij de Xenos voor €1,80 per stuk durfde ik het financiële risico wel aan.


De letters zijn van karton en hadden nog wat afwerkingsrandjes op bepaalde plaatsten. Die heb ik heel lichtjes geschuurd met een fijne korrel (160) Hier heb ik de zijkanten al even geschilderd in antraciet van Flexa Colours toen ik toch bezig was met de keuken.
De letters heb ik ook gewoon met muurverf wit geschilderd en het &-teken met de standaard rood van Amsterdam Acrylic.
De zitkamer beginnen we langzamerhand 'de rode kamer' te noemen. Ik ben ook groot fan van de kleur de laatste maanden maar ik wil proberen hem niet ál te veel te blijven gebruiken. Rood is niet bijzonder rustgevend en zo opvallend dat je het wellicht snel zat bent.
Ondertussen ben ik wel verdraaid blij met mijn mooie lettertjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten