24 september 2013

The Kitchen Chronicles - Camouflage

Vanaf onze gootsteen lopen drie buizen omhoog naar een enorme boiler die boven de keukenkastjes hangt. Geen wönderschön gezicht maar helaas is hij echt té groot om er een soort ombouw voor te maken. Aan de buizen valt gelukkig nog wel iets te doen.

Dit is de tekening die ik heel snel even maakte van wat ik graag wilde hebben. Een achterplaat om buizen uit het zicht te onttrekken en twee ondiepe plankjes voor wat opberg/display ruimte.

In de achterplaat was een kleine uitsparing nodig omdat de buizen van de kraan bovenaan naar voren komen maar gelukkig is het niet te zien omdat de boiler voor dit stuk hangt.

De rest was behoorlijk recht door zee. Meten.


Planken van een oude kast schuren.
Vervolgens alles op maat zagen. Terwijl Dorus bezig was met een decoupeerzaag kwam de bovenbuurman even over het balkon heen hangen om te kijken wat we aan het doen waren. Van hem kregen we toen een cirkelzaag te leen, ontzettend fijn want nu zijn alle zaagsneden kaarsrecht.

Vervolgens heeft Dorus de twee plankjes van achter aan de achterplaat geschroefd. Het hout is MDF dus alles moet worden voorgeboord om splijten te voorkomen.
Even passen voor de zekerheid! Alles is 18mm. dik dus behoorlijk zwaar.
Door de keukenkastjes heen zijn een aantal schroeven in de achterplaat en de plankjes geschroefd om alles op zijn plek te houden.
Één laagje grondverf en twee laagjes lak verder tijd voor het leukste werk; inrichten!
Ik vind het net lijken of deze plankjes hier altijd al waren en ben er behoorlijk blij mee!


Psst! Lees hier, hier, hier en hier de eerdere posts over het keuken avontuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten