4 juli 2013

Verhuizen Met De tram!

Meteen na het verlossende telefoontje van de makelaar werd de oude huur opgezegd. Toch kwamen we niet onder een maand opzegtermijn uit. Het contract opstellen en een afspraak maken om hem te tekenen duurt wel even maar toch zitten we een week of drie met dubbele huizen. Dat in combinatie met de laatste schoolweken hebben ervoor gezorgd dat we niet één grote verhuisdag hebben gehouden maar dat we lekker de tijd hebben genomen.


Week 1
Deze week schoongemaakt alsof ons leven er vanaf hing! Eerst alle natte ruimtes en gelijk de keuken ingericht. Lang leve de luxe van een tweede set pannen! Het toilet, de badkamer en de keuken schoon hebben was een lifesaver, wanneer we bezig waren met klussen hadden we in ieder geval alle 'basisbehoeften' geregeld.

Tip 1: Doe het wat rustig aan tijdens het inpakken
en voorkom een paar kilo spullen op je hoofd.
Het is ontzettend fijn een plek in je nieuwe huis te hebben waar alles schoon en gezellig ingericht is wanneer je met twee chaotische huizen zit. Wij brachten in de eerste week alle wat breekbaarder spullen met de tram naar het nieuwe huis. We hebben best wat bekijks gehad met alle dozen en koffers! Ik vind het erg gezellig om alle persoonlijke spulletjes al om me heen te hebben in een kamer die verder gewoon schoon, rustig en gereedschapsvrij is. Kun je ook ergens eten zonder een stoflaag op je verse patatje met te krijgen.


Tip 2: Creëer een fijn, schoon plekje met wat persoonlijke spullen om in tot rust te komen en te eten.


Week 2
Klussen! Tijd om wat te schuren, te schilderen en de eerste repen behang stiekem los te scheuren. Wat daar onder vandaan komt ziet er niet al te best uit.. Ik richt me voor nu even op de inbouwkasten zodat we daar straks spullen in kwijt kunnen. Ondertussen lekker verder verhuizen met alle losse spullen, gelukkig hebben we deze week wel een auto te leen van de vader van Dorus. Gaat toch een stukje sneller.


Tip 3: Hou verhuis essentials bij de hand, wat te eten en drinken, meetlint, schroevendraaier, touw, verfkrabber, stickerverwijderaar of ontvetter en vuilniszakken voor mij.

Bepaalde dingen zijn standaard handig om bij te hebben tijdens verhuizen. Een hamer, een schroevendraaier en een meetlint spreken redelijk voor zich. Denk ook aan vuilniszakken. Zorg dat je makkelijk en snel iets kan eten en drinken. Touwtjes zijn niet alleen handig om spullen op een aanhangwagen vast te binden. Wij knoopten er dekens, kussens en platte dozen mee  aan elkaar voor gemakkelijk vervoer. Als je net zo'n koukleum bent als ik heb je erg veel dekens te vervoeren ;)

Absolute helden tijdens schoonmaakwerk? Stickerverwijderaar is niet alleen goed voor het verwijderen van stickers maar ook van donkere vingerafdrukken op deuren en bijna al het andere vuil wat je kan bedenken. Verfkrabbers zijn niet alleen handig voor het afkrabben van verf van ruiten en tegels. (OVERAL hier!) Ook van veel ander vuil op gladde oppervlakken. In de badkamer heb ik hiermee bergen kalk van de tegeltjes af gestoken die er nu weer als nieuw uitzien. Echt, hulde aan stickerverwijderaar en verfkrabbers!Week 3
... is net begonnen. Aan het einde van twee weken rotzooi kwam mijn allerliefste vader met een aanhangwagen van Brabant naar Den Haag gereden. Vervolgens heeft hij een dag lopen sjouwen om alle spullen van Dorus' en mijn kamer naar ons nieuwe huis te krijgen. Hulde aan stickerverwijder en verfkrabbers? Hulde aan mijn vader!


Zonder ratje in zijn nek is mijn vader wel heel erg stoer!


Hebben jullie nog goede tips voor tijdens het verhuizen? Verhalen over weken in de puinzooi? Do tell!

2 opmerkingen:

  1. Hahaha, wat ontzettend leuk geschreven. Handige tips ook! Wanneer komt het vervolg?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat bedoel je met vervolg? Ik mag hopen dat het verhuizen nu wel even klaar is!

      Verwijderen