22 juli 2013

Super IKEA shopping spree!

Hoeveel ik ook hou van tweedehands, sommige dingen zijn gewoon fijn om nieuw te kopen. Servies, kussens, een matras... wie weet wat er voor jou mee gebeurd is als je het ergens van internet haalt. En soms is het gewoon lekker makkelijk. Dus gingen Dorus en ik met een flinke boodschappenlijst en een geleende auto langs de meest bezochte woonwinkel van Nederland, IKEA.


Een paar uur later en ruim 230 euro lichter kwamen we thuis met een heleboel spullen die op ons lijstje stonden maar ook een paar die we niet van tevoren hadden bedacht.
Vier witte klapstoeltjes met rode kussentjes voor in de eetkamer en vier haken om ze aan de muur te kunnen hangen, twee nieuwe pedaalemmertjes voor in het toilet en de badkamer, een nieuwe wcborstel, het begin van een nieuwe verzameling voorraadpotten, twee nieuwe snijplanken, een grote slaschaal, wasknijpers en kiezelsteentjes voor onderin bloempotten.
Twee bloempotten en twee lavendelplanten voor de vensterbank in de zitkamer, een railsysteem met haakjes en een hangend bakje voor in de keuken, nieuwe voorraadbakjes en twee nieuwe schaaltjes omdat de oude kapot waren gevallen.
En ten slotte een water karaf, veger en 'blik', witte kussentjes voor de stoelen in de zitkamer en een stel spaarlampen omdat we nog steeds bijna nergens in huis licht hadden. Tweehonderddertig euro is een hoop geld maar we hebben er ook een flinke buit voor en het mooie van samenwonen is dat je alles door tweeën deelt!

We hebben ook nog even gekeken naar een nieuwe bank voor in de zitkamer aangezien het exemplaar wat precies in een gaatje in mijn studentenkamer paste hier een tikkeltje te klein is. Een driezits KIVIK zónder armleuningen zoals deze vonden we zeer leuk maar daar zal toch echt nog wat voor gespaard moeten worden.

Voor waar de wél al gekochte spullen terecht zijn gekomen;
De stoelen kunnen opgehangen worden aan de muur naast een van de inbouwkasten zodat we snel een paar extra stoelen kunnen pakken als er gasten zijn.
De kussens kunnen we mooi kwijt ín de inbouwkast, samen met de andere spullen die we klaar hebben liggen voor eventuele gasten; twee fijne luchtbedden, lakens en onderin liggen ook nog twee kussens en twee tweepersoons dekbedden.
De voorraadkast is lekker opgevuld met voorraadpotten. Het is de bedoeling dat er nog wat meer bij komen, net als wat mandjes om pakjes/blikjes/chips en snoep in kwijt te kunnen. In de broodtrommel staat al ons broodbeleg.
Voor nu blijf ik even kwijlen over de potten die we wel al hebben. Is het gek dat ik naar deze foto kan blijven kijken? Ik wil er nog een mooi touwtje met een kartonnen labeltje omheen knopen om ze zo mogelijk nóg schattiger te maken.
Ik was altijd groot fan van een rail onder de bovenste kastjes voor snelle toegang tot alle kookspulletjes. Nu hebben we er een! Mooi meegenomen dat we wat oude gaatjes konden gebruiken zodat de bestaande gatenkaas wat aan het zicht onttrokken werd.
Vooruit, nog een foto voor het leuk! We willen aan de andere kant van de gootsteen ook nog een stukje rail maken maar de kleinste unit van IKEA is nog te groot hiervoor. Dus gaan we proberen om een stukje er tussenuit te zagen en de losse delen weer aan elkaar te maken. Lassen kan nog wat lastig worden met roestvast staal dus we moeten er nog even onze hersenen over pijnigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten