3 februari 2017

Foto op glas in de keuken

foto op glas review


Veel te lang hadden we een grote kale muur in de keuken, want wat hang je op een een ruimte die regelmatig warm, vochtig en ja, ook vettig wordt? Zeker voor ons een lastig verhaal want ons huurhuis kwam helaas niet met een afzuigkap (?) dus alles hierbinnen moet regelmatig flink gesopt kunnen worden. Een poosje geleden werd ik benaderd door fotoopglas.nl met de oplossing; een afbeelding op een dunne plaat plexiglas gedrukt is ideaal om sfeer aan te brengen in een natte ruimte omdat het gemakkelijk schoon te houden is! Lees meer voor mijn ervaring en een kijkje in onze keuken.


Kristy Hughes unsplash


Ik mocht een exemplaar testen en ik was er al snel uit wat het moest worden! Deze prachtige foto van Kirsty Hughes via unsplash past namelijk super boven de kruidenpotjes die ik aan dezelfde muur heb hangen! Ik bestelde de foto in 60x40cm met een dikte van 3mm. Exclusief verzendkosten komt dit uit op  44,95.


foto op glas review


Het bestelproces was gelukkig erg duidelijk en gemakkelijk en binnen het programma is je foto nog te bewerken. Ook de prijzen en maten zijn duidelijk aangegeven en het hele pakket had ik binnen enkele dagen in huis.
Het leukste aan de hele bestelling bijna is het verwijderen van de beschermfolie. Tijd om hem op te hangen!


foto op glas ophangsysteem


Je kunt de foto's ophangen met een systeem wat door de plaat heen zit of met vier houdertjes in de hoeken. Ik koos voor het laatste maar had veel liever een onzichtbaar ophangsysteem gehad, waarschijnlijk ga ik nog een klein houten latje ophangen om hem op te zetten voor een rustiger beeld.


foto op glas review


Ik vind de foto erg mooi staan op de muur tegenover ons keukenblok. We hebben niet de mooiste keuken in ons huurhuis maar zo aangekleed met ook de koffiemolen en verschillende snijplanken is er toch nog wat van te maken!


foto op glas review


foto op glas review


Qua kwaliteit ben ik erg tevreden over de scherpte en de helderheid van de kleuren. Waar ik geen rekening mee heb gehouden helaas, is dat een foto met zoveel zwart helderder lijkt op je verlichte beeldscherm. Als ik de foto nogmaals zou bestellen zou ik dan ook zeker de helderheid wat hoger zetten.


foto op glas review


Helaas kwam de foto wel wat beschadigd bij mij binnen, langs de onderrand zaten er op verschillende plaatsen gaatjes in de foto op de achterkant waar je dus de muurkleur doorheen kunt zien. Gelukkig was dit bij mij snel opgelost met wat zwarte verf maar gezien de prijs van de foto op glas zou ik zelf toch niet meer zo snel bij dit bedrijf bestellen helaas. Ook is de afwerking wel heel erg glanzend waardoor je soms meer ziet van de weerkaatsing dan de afbeelding.


keuken dutch design on a budget


Sowieso is het wel even geleden dat ik de keuken heb laten zien op de blog (de hele housetour pagina moet echt eens vernieuwd worden). We hebben ook niet meer zoveel gedaan sinds de grootste klussen in de zomer van 2013, toen we hier net kwamen wonen. Op de foto is te zien dat we platen van de deur naar het balkon hebben afgesloopt, waaronder toch nog een paneeldeur bleek te zitten en dat we hem door een timmerman hebben laten omdraaien om de andere kant op te openen. Rechts zie je ook nog een stukje van het aanrechtblad onder het gasstel, daar hing ooit gewoon een houten plaat maar toen we een stuk van hetzelfde werkblad als het onze vonden hebben we hem verlengd.


keuken dutch design on a budget


pilea peperomiodes


Verder is het voor nu vooral even een kwestie van leuk aankleden met plantjes en accessoires.


keuken dutch design on a budget


Ik zou het liefst een compleet nieuwe keuken willen, of tenminste nieuwe tegels en de leidingen erachter wegwerken maar Dorus vind dat wat ver gaan voor een huurhuis. Heeft hij ook wel een punt.


keuken dutch design on a budget


Het staat in ieder geval wel op de planning om alle tegels opnieuw te voegen. De voegen hebben nu zo'n beetje elke twintig centimeter een andere kleur, yuck. Verder de kastjes en het houtwerk wit schilderen en een nieuwe kleur op het bovenste deel van de muur, ik denk aan lichtgrijs.


keuken dutch design on a budget


Voorlopig ben ik echter al een jaar bezig alle slechte verflagen van het houtwerk in de gang te verwijderen. Eerst door te schuren en inmiddels met een hitte pistool, wat een uitvinding is dat! Een project tegelijk is op het moment mijn motto maar mijn handen jeuken.

Tot die tijd zet ik gewoon een paar snijplanken en een lepelpot voor de lelijke bruine gasleiding. Als jij nog goede tips hebt voor het opleuken van een stiekem-niet-meer-zo-nieuwe keuken hoor ik ze heel graag in de comments!


keuken dutch design on a budget


Fijn weekend iedereen!

1 opmerking:

  1. De beschermfolie eraf halen vind ik ook het leukste haha! Wel een hele mooie foto op glas. Ik heb glasfolie op mijn ramen en dat lijkt hier heel erg op.

    BeantwoordenVerwijderen