22 november 2016

Morres bloggersdag & styling wedstrijd!

dutch design on a budget morres


Dus ik blog inmiddels best alweer een tijdje, dat dan weer wel, maar ook echt als hobby. Ik doe niet veel aan promoten. Ik ga lang niet elke samenwerking aan. En als ik er geen zin in heb dan doe ik het niet. Wat betekend dat ik de laatste maanden zo'n twee keer in de maand iets plaats. Dus toen ik ineens werd uitgenodigd door Morres Wonen voor hun allereerste bloggersdag, inclusief realtime styling wedstrijd in de winkel, moest ik mezelf toch echt even knijpen voor ik heel snel met een volmondige 'JA!' reageerde.

Morres Wonen

Even een korte introductie voor de mensen die Morres niet kennen. Deze enorme en diverse woonwinkel zit in Hulst, onderin Zeeland, bestaat al ruim honderd jaar en heeft ook een hele mooie, uitgebreide webwinkel.

Ik was er nog niet eerder geweest dus het was handig dat de bloggersdag begon met een rondleiding door de winkel, waarna er nog wat tijd was om zelf op verkenningstocht te gaan. Wat mij echt opviel aan de winkel is de bedrijvige en ambachtelijke sfeer die er hangt.


morres ambachtelijk


Er werd ter plekke verse pasta gemaakt, pizza gebakken, er werden stoelen gerestaureerd, gordijnen op maat genaaid, bezoekers werden begroet met live muziek en verwend met gratis manicures en voetmassages. Er was zelfs een keramist in de winkel bezig! Fantastisch! Zo wordt een dagje winkelen ineens echt een belevenis. 


morres ambachtelijk


Maar uiteraard was er behalve al deze extra's ook gewoon genoeg moois te vinden op woongebied. Hoe perfect is bijvoorbeeld deze tafel?


morres wonen


Plus een enorme afdeling woonaccessoires voor iedere smaak en ook gewoon heel veel mooi ingerichte hoekjes voor de nodige inspiratie.


morres wonen


morres wonen


morres wonen


morres wonen


morres wonen


morres wonen


De styling wedstrijd

Nadat we al dit moois in ons op hadden genomen en hadden laten bezinken tijdens een oveheerlijke lunch was het dan tijd voor het leukste gedeelte van de dag; de stylingwedstrijd! Voor iedere blogger was er een hoekje gemaakt waarin we helemaal naar eigen inzicht een houten krukje konden stylen. Met ALLES uit de winkel!

Zo ontzettend gaaf om in zo'n grote winkel te mogen pakken wat je maar wilt om je eigen ideale interieur samen te stellen, zonder ook maar even op het prijskaartje te kijken. Er liepen al snel heel wat jonge bloggers met overvolle winkelwagens rond!


foto's van love life love fashion

Mijn gestylde hoekje

Ik wist natuurlijk van tevoren dat er een wedstrijd bij zou horen en ik had al een beetje nagedacht wat ik zou gaan doen en welke trend ik zou willen laten zien. Echter, ik ben helemaal geen styliste. Ik ben een blogger die blogt over wat ik zelf mooi vind en dus besloot ik daarbij te blijven en een hoekje te creeeren die vooral mijn eigen smaak weergeeft.

Dit is het resultaat!


dutch design on a budget morres


Uiteindelijk is het een zwart/wit kleerenpalet geworden, gezellig gemaakt met bruintinten en wat goud. Ik houd voornamelijk van meubels met strakke lijnen en vind het leuk om een intereur persoonlijk te maken, bijvoorbeeld met een Afrikaanse ketting die iemand van een verre reis mee kan hebben genomen en een oud fototoestel voor iemand die veel van fotografie houd.


dutch design on a budget morres


Natuurlijk is een interieur voor mij niet af zonder veel planten (de macrame plantenhanger heb ik zelf ter plekke zitten maken!) en prachtig keramiek. Verder hoeft het ook niet altijd serieus te zijn en hoort een metalen beer er gewoon bij; als je het zelf maar leuk vind!


dutch design on a budget morres


Ik heb de wedstrijd niet gewonnen maar ben wel erg blij met wat ik heb gedaan, ik voelde me hier echt thuis en zou alle items die ik heb gebruikt zo in ons huis neerzetten.


dutch design on a budget morres


De andere bloggers

Ik vond het ontzettend leuk op deze dag om zoveel andere bloggers te ontmoeten (ik heb heel wat nieuw leesvoer nu!) en te zien hoe iedereen iets totaal anders maakte en een heel eigen stijl wist neer te zetten. Benieuwd wat er nog meer werd neergezet?

Eliza van Ergens tussenin

Eliza maakte een Schandinavisch hoekje wat voor mij echt rust uitstraalt. Met een prachtig poederig blauwe stoel en een moodboard wat haar visie versterkt.
Helene van I love style

Prachtige hoe de blauwe en gele tinten op verschillende plekken terug komen en die lamp is echt fantastisch!
Shannen van I love style

Een heel eclectische stijl waarbij allerlei losse elementen toch een mooi geheel vormen.
Sarah van Little family of 3

Sarah heeft een ontzettend schattig dochtertje en blogt daar ook veel over dus zij koos ervoor om dit zoete kinderkamertje te stylen. Welk klein meisje zou hier nu niet blij mee zijn?
Aurelie van Love life love fashion

Aurelie's creatie doet mij aan een real life moodboard denken die heel goed haar smaak laat zien, veel groen, een beetje rustiek en vooral heel vrolijk.
Annebeth van The styling dutchman

Prachtige warme kleuren en een tikkeltje boho, hier zou ik me ook wel in thuis voelen! Aan dat behang zou ik zelf voorbij gelopen zijn maar ik vind het hier zo ontzettend mooi bij passen. De stoel is echt geweldig, die had iedereen al op het oog!
Laurence van W district

Laurence blogt veel over kunst en dat is hier duidelijk te zien, de compositie en alle vormen kloppen echt met elkaar. Ik ben verliefd op de plantenstandaard!
De winnaar

Zoe van Zolea

Zoe ging er uiteindelijk met de winst vandoor en wat mij betreft terecht met dit prachtige boho stekje. Wie wil hier nu niet lekker wegkruipen? De jury vertelde dat ze het erg knap vonden dat er zoveel producten uit de winkel waren gebruikt zonder dat het een rommeltje werd.
Gelukkig ging er niemand met lege handen naar huis, iedereen kreeg nog een goodiebag vol leuke spulletjes (waar ik mijn moeder erg blij mee heb gemaakt want het wordt hier een beetje vol) en een wooncheque van honderd euro. (!) Ik kom zeker snel weer eens terug maar dan om 'voor het echt'  te shoppen.

Het leuke is; al onze creaties zijn nog deze hele week te zien in de winkel dus mocht je in de buurt wonen, ga zeker eens kijken!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel heb je er van gemaakt! Fijn om je - in het echt - te leren kennen :) Ik vond jouw creatie ook erg leuk, zou er zo in wonen! Extra fijn dat je de planten hangers zelf geknutseld had, dat toont toch veel creativiteit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hah, zo leuk gewoon dat je met zo'n krukje echt elke stijl op kan! Ben je echt nog nooit in Morres geweest? Ik ben er vrij vaak eigenlijk, haha, ik woon er ook erg ver (kwartiertje rijden ongeveer, haha) Kei mooi hoe je het hebt gestyled btw!

    BeantwoordenVerwijderen