8 februari 2016

Bohemien wandkleed in de slaapkamer

Detail van bohemien wandkleed met een geborduurde ster met kralen.


Ik ben al een poosje bezig om onze slaapkamer van modern / grafisch langzaamaan een meer moody en vintage uitstraling te geven. Ik begon met het overschilderen van het witte vlak om het bed en een nieuw dekbedovertrek en heb inmiddels ook de lampen vervangen. Deze laatste Marktplaats is een grote stap in de goese richting, namelijk het door mij zo geliefde bohemian but clean sfeertje. (Zelf bedacht ;)

Ik vond dit kleed voor vijfentwintig euro op Marktplaats, volgens de verkoper is het gemaakt van oude sari's en ik was meteen dol op de kleuren; er zit rood en okergeel in maar het sluit niet t perfect aan bij mijn kleurenschema, waardoor ik de ruimte wat minder gemaakt vind. Toen ik hem binnen kreeg zat er een groenige rand omheen gestikt.


Het Indiaase wandkleed zoals ik hem binnenkreeg van de Marktplaats verkoper.


Ik heb hem naar een kleermaker vlakbij ons huis gebracht en hij verving voor twaalf euro het groen door een mooie zwarte rand en stikte er lussen voor me aan zodat ik hem op kon hangen. De stok is rondhout van de bouwmarkt en heb ik zwart geschilderd met simpele acrylverf en voor een strak resultaat schilderde ik de ophanghaken in de muurkleur. Ik heb geen foto's van dezelfde hoek maar inmiddels zijn we dus van dit:


Grafische slaapkamer met wit en grijs als hoofdkleuren en donkerrood en okergeel als accent.


Naar dit:


Wandkleed van Marktplaats aan de grijze muur van mijn slaapkamer.


Heel anders al. Ik hoop dat de vouwen er na verloop van tijd uit het kleed gaan en ik twijfel of hij niet voor het oog nog iets te hoog hangt maar lager is wellicht niet zo praktisch. In ieder geval brengt hij veel sfeer!


Hoek slaapkamer met grijs, rood, een aloë vera plant en een vintage wall hanging.


Detail van Indiaas wandkleed met een geborduurde bloem en gouddraad.


De muur boven het bed is nu kaal, ik weet nog niet zo goed wat ik daarmee moet en ik vind het ook lastig het bed gezellig op te maken. Er moeten echt wat kussens bij! De donzen deken is ook heel dun geworden de afgelopen jaren, we hebben er inmiddels een slaapzak overheen en ik wil toch ook iets anders met het hoofdbord. Stapje voor stapje! Er staat namelijk nog wel meer op mijn lijst en ik heb geen haast.

Hoek van de slaapkamer met grijze muren en een bohemien wandkleed.


Spiegel in de slaapkamer met de reflectie van de wall hanging, naast kleine schilderijtjes en een Dieffenbachia.


Voorlopig ben ik hier al heel blij mee. Dit wordt echt zo'n item wat ik nooit meer weg doe, wat vinden jullie ervan?

5 opmerkingen:

 1. Wat een vondst! Vind 'm heel gaaf staan bij de rest van de kamer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik krijg er gemengde reacties op maar het is ook wel een statement. Blij dat je hem mooi vind!

   Verwijderen
 2. Gek hoe zo'n kleed gelijk een heel andere sfeer geeft aan een slaapkamer, dit kan me wel bekoren, kei mooi gestyled ook Ilse!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nogal heftig.... Maar ik ben heel basic dus waarschijnlijk daarom.

  BeantwoordenVerwijderen