18 november 2014

Lekker Winters Recept: Hachee!

In deze post staan foto's van rauw vlees.

Ik ben geen vegetariër, daarvoor vind ik vlees helaas te lekker. Ik ben wel een vega-minderer; ik vind het niet nodig om élke avond vlees te eten. Maar als ik het dan wel doe wil ik er van genieten ook, en ik vind weinig zó lekker als een portie zelfgemaakte hachee als het buiten koud is! Het liefst van mijn oma, maar anders vind ik dit recept een hele goede tweede!
Ingrediënten (6pers.)
 • 500 gram biologische runderlappen op kamertemperatuur
 • 2 speklapjes, in blokjes
 • 500 milliliter hete runderbouillon
 • 4 uien in ringen
 • halve citroen
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 4 kruidnagels
 • 1 laurierblaadje
 • 100 gram boter
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel bloem
 • 2 eetlepels witte wijn azijnBereidingswijze (35min. + 2,5 uur wachttijd)

Snijd de runderlapjes in stukjes van 2x2cm. en bestrooi met de bloem. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten op hoog vuur. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en smelt de suiker hierin op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de ui, de knoflook en het laurierblaadje toe en bak 5 minuten op laag vuur. Neem de spekblokjes uit de koekenpan en bak het rundvlees in deze koekenpan in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de azijn, kruidnagels, bouillon, speklapjes en het rundvlees aan het uimengsel toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat 2,5 uur sudderen onder af en toe roeren. De hachee is gaar als het vlees uit elkaar valt; voeg dan het sap van de citroen toe en haal de kruidnagels en het laurierblaadje weg. 

Super lekker met aardappelpuree en rode kool!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten