24 april 2014

Super simpel zelf te maken krabpaal!

DIY krabpaal


De krabpaal die ik ooit voor Binkie kocht heeft nooit zijn interesse gehad en in plaats daarvan gebruikte hij de vloerbedekking in mijn studentenkamer, die nu ook in de hal ligt, om zijn nagels aan te scherpen. Die kon er prima tegen en zag er toch al niet te best uit dus ik vond het wel prima. Tot we een nieuwe bank kochten.

In het begin hebben we hem er steeds van weg gejaagd en bleef hij bij de bank uit de buurt maar een paar weekjes terug zag ik ineens de draden eraan hangen...
Hoogste tijd voor actie want als dit lang zo doorgaat is de bank in no-time niet meer om aan te zien. Gelukkig viel het nog mee en zag alles er weer heel redelijk uit nadat ik alle draadjes had afgeknipt.
Ik kwam op het idee om van deze verwarmingsbuizen in de hal een stevige krabpaal te maken. Ik heb het idee dat Binkie het liefst flink aan zijn nagels gaat hangen en dat hij daarom niet zo'n fan is van losse krabpalen die minder stevig zijn.


krabpaal van verwarmingsbuizen


Je hebt nodig: een bol sisal touw. Van dat spul zijn alle krabpalen gemaakt. Voor een paar euro te koop in de supermarkt, bij de pennen, batterijen en enveloppen enzo.


sisal touw


En wat tijd en geduld tijdens het omwinden van de verwarmingsbuizen. Ik heb steeds een achtje gemaakt en regelmatig wat catnip in de holte's en tussen de touwen gestrooid om Binkie's interesse te wekken.


krabpaal maken


Halfuurtje werk en je krabpaal is klaar!


zelf maken krabpaal


DIY krabpaal


Ik vind het er niet eens zo gek uitzien!


DIY krab paal


Binkie gebruikt hem echt regelmatig dus de missie is geslaagd! We hebben hem wel flink moeten stalken om hem op de foto te krijgen maar uiteindelijk is het Dorus gelukt met zijn telefoon. Ziet 'em gaan!
Voor de zekerheid hebben we ook de bank ingespoten met 'mispoes' van de dierenwinkel. Het ruikt een beetje citroenachtig, ik vind het heel lekker maar katten duidelijk niet. Toen ik de bus pakte kwam Binkie nieuwsgierig kijken maar toen ik hem de binnenkant van de dop liet ruiken deinsde hij echt achteruit.


mispoes


De bank laat hij sinds het inspuiten volledig links liggen!

3 opmerkingen:

  1. Super tip!! Die ga ik na-apen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! Dat ziet er echt top uit. Ik kwam toevallig op je blog terecht en ben echt onder de indruk.

    Ga ik zeker nadoen!

    BeantwoordenVerwijderen