15 januari 2017

DIY Recepten boek met marmer printWeet je ook nooit wat je wil eten vanavond? Heb je ook een plank vol kookboeken in je keuken staan waar je maar zelden uit kookt? Maak dan je eigen DIY receptenboekje, voor je favoriete recepten zodat je nooit meer zonder inspiratie zit!

Kookboeken staan boordevol recepten, waaronder die voor maaltijden die je niet aanspreken, die moeilijk te verkrijgen ingrediƫnten nodig hebben of waar jij of je gezinsleden zelfs allergisch voor zijn. En dan zijn er natuurlijk de recepten die altijd een hit zijn, die je graag maakt of recepten die je kreeg van vrienden na een heerlijk etentje. Wanneer je deze allemaal verzameld in je persoonlijke recepten boek hoef je er maar doorheen te bladeren en het water loopt je in de mond.

Ik maakte de mijne snel, goedkoop en stijlvol zelf met dit goedkope notitieboekje van de boekhandel als basis. Ik schrijf graag op ongelinieerd papier en dan is de keuze al snel beperkt maar dat geeft niets, ook hier is iets moois van te maken!


benodigdheden notitieboek


Benodigdheden

- Plakplastic met marmerprint (blokker)
- Stevig wit papier (kunsthandel)
- Lijm stick
- Lettertang (Dymo omega)
- Schaar
- Fineliner


benodigdheden marmer plakplastic, lijmstift, schaar, lettertang, dik papier, fineliner


Aan de slag

Bekleed de kaft van het notitieboekje met marmer plakplastic, op dezelfde manier waarop je vroeger boeken kaftte! Gebruik een pasje om eventuele luchtbellen te verwijderen (zoals hier) en neem de tijd om netjes te werken.


kaften met marmer plakplastic


Gebruik een lettertang om de titel van je boekje te maken en plak op de cover!


lettertang dymo


Knip het witte papier in smalle stroken die net iets langer zijn dan de bladzijdes van het boekje. Dit worden de tabbladen voor de verschillende gangen! Bedenk zelf hoeveel je er nodig hebt; ik gebruikte drie tabbladen voor 'voorgerechten', 'hoofdgerechten' en 'nagerechten' maar wellicht wil je extra ruimte voor soepen, salades, amuzes of sauzen. Plak deze met de lijmstift van elkaar verspringend in je boek. Schrijf de titel kort op het uitstekende deel en uitgebreider aan de binnenkant.


tabbladen


Dan het leuke / handverkrampende deel! Zoek je meest favoriete recepten bij elkaar en schrijf ze in je mooiste handschrift achter de tabbladen. Dit klusje heb ik zelf over verschillende dagen verspreid.
Nieuwe recepten kunnen er altijd nog bij worden geschreven want zo'n boekje is echt niet zomaar vol!
Leg je boekje tenslotte op een zichtbare plek in de keuken en je zult zien hoeveel makkelijker het is om gevarieerder en zelf, dus gezonder te koken! Ook erg leuk als origineel en persoonlijk cadeau.


2 opmerkingen:

  1. Oooh, kei tof! Ook met de lettertang! (Ik moet ding maar eens wat vaker gebruiken, haha.)

    BeantwoordenVerwijderen