7 oktober 2016

Mijn ultieme woon wishlist


Iedereen heeft wel zo'n lijstje met droom items, toch? De spullen waar je het eerst voor naar de winkel zou rennen als je de jackpot zou winnen? De Jimmy Choo's, Porsch of zeldzame postzegels waar je 's nachts van droomt?

Het zal je niet verbazen dat mijn droomlijstje voornamelijk vol staat met woonspullen en designmeubels! Vandaag deel ik mijn lijst in de hoop dat het universum mij hoort en me al dit moois bezorgt zodat ik dit alles tot in de eeuwigheid kan bewonderen en koesteren. Komt 'ie!


Afrikaanse JuJu hat
Origineel gedragen door stamhoofden in Kameroen maar ook ontzettend mooi aan de muur voor meer warmte en textuur in een ruimte.

Bron: sara-kate-studios.myshopify.com


Mudcloth kussens of deken
Om in Afrikaanse sferen te blijven, mudcloth of bogolanfini komt uit Mali waar met gefermenteerde modder ingewikkelde patronen op katoenen doeken wordt geverfd.

Bron: Etsy shop Coco and KaiVintage MCM dressoir
Ik ben fan van de moderne meubels ontworpen in het midden van de vorige eeuw (mid century modern of MCM) maar zou vooral graag zo'n prachtig houten dressoir hebben met ranke pootjes en prachtig bewerkte lades.

Bron: Sunbeam Vintage


Eames House Bird
Deze kleine houten vogel werd door Ray en Charles Eames vaak gebruikt als accessoire in hun films en reclame foto's van hun ontwerpen. Ik vind hem ontzettend leuk en super stijlvol om op een schouw of in een boekenkast te zetten.


Bron: flinders.nl


Hans Wegner Wishbone chairs
De getalenteerde Deense meubelontwerper Hans Wegner (1914-2007) is de geestelijk vader van deze prachtige Y-chair, ook wel wishbone chair genoemd. Ik vind ze prachtig, vooral als er meerderen naast elkaar staan aan een lange eettafel.


Bron: Mister Design


Metalen apothekerskast
Een ouderwetse stalen apothekerskast is niet goedkoop maar oh zo mooi! Perfect voor servies in de eetkamer, handdoeken en verzorgingsproducten in de badkamer of gewoon om al mijn schatten in uit te stallen.

Bron: SF girl by by bay


Stella Atelier Ceramics
Deze lieve potjes zag ik het eerst op Happy Interior Blog en sindsdien ben ik fan van Stella Baggott en haar vrolijke keramiek!

Bron: Atelier Stella


Wire Chair DKR
Ik koester veel liefde voor de ontwerpen van Ray en Charles Eames, dat moge duidelijk zijn. En al heb ik al een DSW in huis, de DKR (dining height, wire shell, rod base) is te stoer en té mooi vormgegeven om niet op dit lijstje te komen. Al kan ik er niet achter komen of de stoel op de afbeelding hieronder nu van rechtsachter of linksvoor is gefotografeerd...

Bron: flinders.nl


Hadira of  trouw deken
Deze Marokkaanse dekens werden traditioneel door de familie van een aanstaande bruid gemaakt. De bruid draagt deze om haar schouders als ze aan het eind van alle festiviteiten voor het eerst het huis van haar man binnenstapt. Elke deken is uniek en heeft een ander patroon en andere kleuren. Ik vind ze prachtig als wandkleed, aan het voeteneind van een bed of nonchalant over de leuning van een bank gedrapeerd.

Bron: El Ramla Hamra


George Nelson Bench
Architect George Nelson werd in 1947, zonder enige eerdere ervaring in het ontwerpen van meubels, design director bij meubelfabrikant Herman Miller. Zijn gebrek aan ervaring is er niet aan af te zien want hij maakte de meest prachtige dingen. Zoals ook deze bank, die gewoon in mijn huis hoort!


Groot Kelim kleed
Met een geometrisch patroon en veel verschillende kleuren. Deze hieronder is toch gewoon ontzettend mooi? Ik zou er graag één willen als loper in de gang of als vervanging van het hoogpolige tapijt in onze zitkamer.


Bron: Apartment Therapy


Jieldé lamp
Jean-Louis Domecq ontwierp deze lampen in 1950 en richtte het merk Jieldé op om ze aan de man te brengen. De lampen zijn in vrijwel iedere denkbare positie te zetten vanwege de inmiddels iconische kogelscharnieren. Ik hou van het no-nonsense ontwerp en de strakke belijning en vind ze vooral mooi wanneer er een groot contrast is met de achtergrond. Als ik zo'n lamp had zou ik hem 's nachts waarschijnlijk mee naar bed nemen om te knuffelen.

Bron: Nordic Blends


Eames Lounge Chair in wit
Kijk een hollywood film over rijke mensen en in één van hun huizen staat sowieso een Eames Lounge Chair. (Oke, of een Barcelona chair.) Over iconische ontwerpen gesproken! De meest bekende versie is in donker walnoot en zwart leer. Maar juist een witte geeft je het gevoel dat je van je soja chai latte sipt en in Kinfolk leest terwijl je lounged in een wolk van boterzacht leer. Aangezien je er toch al snel een paar duizend euro voor neertelt, ook tweedehands, is dit geen woonwens die erg binnen handbereik ligt. Maar ik zal hem krijgen. Ooit. Dan maar geen kinderen.

Bron: flinders.nl


Ik ben heel erg benieuwd wat er op de woon wishlist staat van andere interieur liefhebbers dus neem dit idee vooral over voor je eigen blog of laat het weten in de comments!

1 opmerking:

  1. Leuke items! Ik wil Nieuwe eetkamerstoelen. Maar vriendlief en ik worden het niet helemaal eens over de stijl...

    BeantwoordenVerwijderen