20 januari 2016

Onze zitkamer

Twee en suite deuren met glas in lood in de zitkamer met aan beide zijden ingebouwde boekenkasten.


De zitkamer! Ik vond het de makkelijkst in te richten ruimte van ons huis en hij is dan ook echt helemaal mijn smaak; een duidelijke functie, niet te veel maar wel oude spullen, met veel rood en wat okergeel en veel planten en boeken. Veel hoef ik er dus niet meer aan te doen maar daardoor wordt deze ruimte maar weinig gefotografeerd en dat is niet terecht! Bij deze dus, even een kijkje in de woonkamer hoe hij nu is.

De zithoek wordt van de eethoek afgeschermd door schuifdeuren met glas-in-lood en twee inbouwkasten die inmiddels behoorlijk vol raken met boeken, heerlijk!


Boven een oude rode dekenkist hangt een groot oud schilderij van twee paarden die een boomstam voort trekken door het bos. Op de dekenkist staan een groene plant en twee oude bruine koffers.


Ik vind het zo fijn als alles spullen een vaste plek hebben! In de zitkamer bewaren we alleen boeken in de kast, brieven en kaarten in het bovenste koffertje en heel veel gezelschapsspellen in de oude rode dekenkist. Het schilderij erboven is een erfstuk wat ik heb laten restaureren.


Boven een donkergrijze marmeren schouw hangt een grote spiegel met zwarte rand. Op de mantel staan vazen in rood en okergeel en ernaast staat een houten tafeltje. In het hart van de haard een lichtbruine leren poef.


Aan de schouw is niet veel veranderd, ik ben nog steeds blij met de grote spiegel die we voor een prikkie op Marktplaats vonden. In het hart heb ik een poef van kamelenleer gezet die Dorus voor me mee bracht uit Marrakech; heel handig als extra zitplaats, gasten gaan toch al snel op het kleed op de grond zitten.


Op een marmeren mantel staat een okergele West-Germany vaas, een rood aardewerken potje en onbewerkte matroesjka poppen van blank hout.


Er is brand en ik neem mee... Nou, de gele West-Germany vaas staat hoog op mijn lijstje! Nog steeds een van mijn favoriete items in huis!


Op een marmeren mantel staat een okergeel glazen vaasje, een doorzichtige vaas met takken en een klein Pilea plantje.


Het houten tafeltje van Dorus' opa stond eerst onder het schilderij met paarden maar ik heb hem met de dekenkist omgewisseld omdat ik deze hoek wel erg rood vond worden met het kleed en de houten stoeltjes erbij. Ik speel daarom ook met het idee de stoeltjes een nieuw lakje te geven, misschien okergeel? Ik ben er nog niet uit.


Wijd shot van een zitkamer in een bohemien sfeer met veel planten en vintage spullen.


Ik kocht de kelimkussens op de bank via Marktplaats, eigenlijk voor het bankje op het balkon maar ik vind ze zó leuk dat ze wanneer we niet buiten zitten (en dat is vaak) lekker de bank mogen opleuken.


Bohemian woonkamer met stoffen Chesterfield bank, een oude schoolplaat en rode ranke houten stoeltjes.


Ik ben ook nog steeds blij met de bananenplant, hij geeft echt een soort jungle gevoel. Het tafeltje mag wel nog een keer een nieuw likje verf trouwens en dan wel echt wit.


Een bananenplant en een Aloë Vera staan in ronde witte potten op een klein tafeltje met glazen blad.


Ik vind dit hoekje nu echt af samen met de oude schoolplaat boven de bank! Al steelt Binkie natuurlijk helemaal de show.


Een stoffen Chesterfield bank in een kamer in bohemien sfeer met veel planten en vintage spullen.


Een stoffen Chesterfield bank in een kamer in bohemien sfeer met veel planten en vintage spullen.

13 opmerkingen:

 1. Weet je ik vroeg me dus al een hele tijd af hoe je die houten poppetjes stijlde in je huis, zo dus. ;) Het ziet er zo gezellig uit, jullie zitkamer. De onze is echt zo'n eentonige boel, jullie durven met kleurtjes. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zwerven wel wat door het huis hoor! Ik vind zo overal wel leuk staan, zowel op een rijtje van klein naar groot als lekker door elkaar! Zit wel nog steeds te twijfelen of ik ze zal schilderen of niet.

   Verwijderen
 2. Ik vind het heel mooi! Mooie rode kleurtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg sfeervolle woonkamer hebben jullie Ilse. En jullie kat is een fotomodelletje zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de glazen schuifdeur met ingebouwde boekenkast prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook waar wij meteen voor vielen toen we dit huis zagen! Helaas is het er bij heel veel buren allemaal uit gesloopt maar ik vind het zó mooi!

   Verwijderen
 5. mooi gestilde, leuke vignetten, oog voor balans en vooral eigenheid en persoonlijkheid ! knap

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die schuifeuren zijn prachtig inderdaad! En wat is je huis netjes en schoon, jaloers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die tussen deuren, zo gaaf! Dat koffertje is ook erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel sfeervol en door het kleurgebruik een eenheid. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je toch georganiseerd...

  BeantwoordenVerwijderen