31 mei 2016

Partneren | Het feest!

bar trouwfeest


Nadat door de week het officiële gedeelte van ons geregistreerd partnerschap geregeld én alvast even gevierd was moest er natuurlijk ook nog gewoon een écht feest komen. En dat deden we gewoon thuis waarbij we een groot deel van de versiering zelf maakten!

Over de kleuren waren we het al eerder eens geworden, donkerblauw en goud en ik zocht online inspiratie voor de sfeer die ik wilde bereiken en die we ook terug wilden laten komen in de uitnodigingen.

moodboard bruiloft


Om genoeg ruimte te maken voor de ±45 gasten die we uitgenodigd hadden propten we een dag van tevoren al bijna al onze meubels in de werk en slaapkamer. Alleen onze tafel, bank en een paar stoelen bleven staan en dat was maar goed ook want er kon niets meer bij!


drankenbuffet feest


Onze eettafel paste precies onder het raam in de eetkamer en diende als drankenbuffet. Voor ons feest werd de catering verzorgd door The Hospitality Group die alle glazen, drankjes, de hapjes maar bijvoorbeeld ook een ober en de statafels regelden dus daar hoefden we helemaal niet naar om te kijken. Het eten was ook heerlijk! Behalve wat er op de tafels stond werden er ook hapjes rondgebracht, zoals gerookte zalm met wiskeyspray en mini hamburgers. Tijdens de toast werd er champagne met een braam erin geserveerd en bosbes macarons met vanille vulling, net als op het moodboard. Ze wasten zelfs alles nog af. Aanrader!cocktail bar


Voor de feestelijke aankleding maakte ik een héleboel paper tassels om boven het raam te hangen en op tafel een wit kleed, blauwe satijnen loper en gouden confetti. Wat later op de avond maakte zette ik hier nog de ingrediënten voor Moijito's neer, samen met het recept, zodat mensen zelf mijn favoriete drankje konden maken.feest thuis


Voor de statafels hadden we een witte hoes en een gouden lint afgesproken en erop zette ik simpele cilindervormige vazen met bloemen of Monstera bladeren en verschillende waxinelichtjes. De zakken met brood, potjes met smeersels en de plankjes met vleeswaren werden door het cateringbedrijf verzorgd.

Aan de muur hing ik een aantal slingers met gouden cirkels die ik online had gekocht. Op de dag zelf kocht ik ook nog een stel heliumbalonnen (veel bekijks op de fiets!) die ik gewoon tegen het plafond liet zweven aan een blauw lintje. Een paar daarvan knoopte ik ook aan de trapleuning in de portiek zodat mensen wisten waar ze moesten zijn.


hapjes feest


De waxinelichthoudertjes die je hier ziet zijn glazen potjes die we een hele poos gespaard hebben. Goed schoongemaakt, ingesmeerd met lijm en door een bakje met zout gerold geven ze heel mooi licht!


aankleding statafels


Op de muur achter deze tafel hingen verschillende foto's van mij en Dorus samen maar ook uit onze kindertijd, mensen vonden het heel leuk om daar even te staan kijken en om zichzelf te zoeken op de foto's. De papieren bollen in goud en blauw kocht ik ook online en hingen door het hele huis.

trouw slingers


Deze witte slingers maakte ik zelf uit een goedkope lap katoen van de markt. Hierboven zie je net nog een stukje van een gouden slinger met onze namen maar daar ben ik dan weer vergeten een foto van te maken...


inrichting feest


Onze bank stond onder het raam in de zitkamer voor de wat oudere gasten en mensen met vermoeide beentjes.


inrichting feest


Daarnaast aan de muur nog een simpele slinger van in glitter gedoopte witte veren.


DIY slinger veren


spiegel krijtstift


Onze grote spiegel boven de schouw hadden we ook laten hangen en we hadden er een paar krijtstiften bij gelegd zodat mensen er op konden schrijven en kliederen. Heel leuk om de volgende dag allemaal nog even te lezen en iedereen hield het verrassend netjes ;)

Het enige wat ik achteraf jammer vind is dat we tijdens het feest geen fotograaf hadden, verder hebben we een ontzettend leuke avond week gehad en zijn we echt blij dat we alles op onze manier hebben gevierd!feest geregistreerd partnerschap


Ten slotte nog een kleine bronnenlijst voor wie nieuwsgierig is:
- Witte tafelkleed Ikea
- Donkerblauwe en witte papieren bollen VT Wonen
- Gouden confetti Etsy
- Helium balonnen, goud en blauw lint, letterslinger Studio Pat
- Donkerblauw zijde, slinger gouden cirkels, witte veren met glitter, gouden papieren bollen trouwen-online-shop.nl (geen aanrader, weken op bestelling gewacht en daarover niet geïnformeerd.)

Zo! Dat was het qua versieringen in huis! Ik vond het heel leuk om een aantal dingen zelf te doen maar eerlijk, ik had het al druk genoeg in deze periode dus álles zelf maken lijkt me geen doen. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Heb je zelf zitten DIY-en voor je feest of zou je dat doen? Nog leuke dingen waar ik niet aan heb gedacht? Ik wil het allemaal horen want over vijf jaar komt er natuurlijk weer een feestje!

2 opmerkingen: