23 april 2016

Partneren | De uitnodigingen

trouwkaart

Dorus en ik gingen dus 'Ja' tegen elkaar zeggen en dat vonden we best een reden voor een feestje. Voor een feestje is een uitnodiging nodig en een uitnodiging moet ontworpen worden. En laat ik dat nu net leuk vinden om te doen, dacht ik, ik heb mijn logo en visitekaartjes toch ook zelf ontworpen?

Dus ging ik aan de slag met A4'tjes en een potlood. Ik wilde graag een simpele, elegante kaart met een sterk typografisch karakter. Mijn idee was om zelf een ontwerp te maken en dan contact opnemen met een drukkerij om de mogelijkheden te bespreken maar dat viel nog vies tegen. Ik heb wekenlang heel wat schetsen gemaakt, op papier, in Canva... Maar uiteindelijk zat er niets bij waar ik écht tevreden over was...


schets trouwkaart

De meeste van mijn schetsen heb ik in een bui van opruimwoede weg gegooid maar deze kwam het dichtst in de buurt bij wat ik in gedachten had.


schets trouwkaart


Ondertussen kwam de datum van het feest steeds dichterbij en ben ik toch maar op zoek gegaan naar iemand die er écht verstand van had. Met bovenstaande schets in gedachten heb ik heel wat portfolio's doorgespit. Uiteindelijk kwam ik bij Patricia Maria Studio waar ik veel moois zag, vooral dit kaartje sprak mij erg aan. Ik stuurde een mailtje met onze wensen en stuurde ook alvast een schetsje mee van onze favoriet uit het portfolio, met onze gegevens erin, dat leek mij wel makkelijk praten.


schets uitnodiging bruiloft


Voor mij een hele opluchting om het hele gebeuren uit handen te geven! Marieke, de eigenaar, kwam meteen met een prachtig voorstel waar we echt alleen nog hele kleine dingen aan hebben veranderd, zoals hier en daar een hoofdletter en een punt.

Ik vind diepdruk al jaren ontzettend mooi dus ondanks het bijbehorende prijskaartje zijn we daar dan ook voor gegaan. Je trouwt tenslotte maar één keer! De kleuren van de inkt en envelop hebben we afgestemd op de kleuren die we voor het feest bedacht hadden, donkerblauw en goud.


uitnodiging geregistreerd partnerschaptrouwkaart


Twee weken na ons eerste mailcontact konden we de kaarten al ophalen en ik moest me echt inhouden om niet te gaan staan springen in de winkel, zó mooi vind ik ze. (Buiten op straat heb ik het nog wel even gedaan!)


uitnodiging feest


We hebben erg veel complimentjes gehad op de kaart en we zijn ook van plan er eentje in te laten lijsten om aan de muur te hangen, want ik kan er nog wel even naar kijken. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden!


trouwkaart

2 opmerkingen:

 1. Je weet dat ik m prachtig vond!!! Maar dit was boeiend om te lezen, nu met nog meer bewondering,
  ElsQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Els! Marieke heeft inderdaad echt prachtig werk geleverd!

   Verwijderen