27 oktober 2014

Mijn 14 favoriete IKEA hacks!

GRUNDTAL Spiegel

Ronde spiegels die ophangen aan een touw of leren band zie je tegenwoordig heel veel. Vaak hangt er alleen ook nog een behoorlijk prijskaartje aan. Leah Moss van mosseclectic.com gebruikte een simpele GRUNDTAL spiegel van €29,95 om er zelf ééntje te maken.


Foto mosseclectic.com


FÖRHÖJA Roltafel

Deze basic tafel van €89,95 is ideaal voor extra opberg,- en werkruimte in de keuken. Kristin van The Hunted Interior houd alleen niet zo van basic en gaf hem een make-over met zachtgele verf en maakte nieuwe laatjes van oude wijnkistjes. Het resultaat is ontzettend stijlvol en hélemaal niet basic!


Foto thehuntedinterior.com

KALLAX kast

De KALLAX kast, voorheen EXPEDIT, iedereen kent hem wel en véél mensen hebben er eentje in huis. In deze simpele hack van Ikea Hackers wordt de kleine versie met vier vakken van €39,95 omgetoverd in een mid century modern dressoir.


Foto ikeahackers.net


SULTAN Lade

Deze bedbodem bestaat uit simpele rechte planken van écht hout en wordt verkocht voor slechts €9,99! Goedkoper dan de meeste planken van de bouwmarkt! Daar is natuurlijk van alles mee te maken. Zo dacht een lezer van Apartment Therapy die zijn project inzond er ook over en hij maakte er een super budget vriendelijk bureau van!


Foto apartmenttherapy.com

PS Kast

Deze locker style kast van €69,95 was ooit onderdeel van een PS collectie en werd zo populair dat hij in het standaard assortiment werd opgenomen. Tricia van Simplicity in de South had er ook een maar wilde een meer doorleefde en rustieke look en ging zelf aan de slag. Alle stappen om zelf zo'n schitterende versie te maken staan heel duidelijk beschreven op haar blog, al is het wellicht even zoeken naar de Nederlandse variant van de producten die ze gebruikt.


Foto simplicityinthesouth.com


FRÄCK Spiegel

De basis van deze simpele schaarspiegel (slechts €7,99) van IKEA heeft een schitterende vintage uitstraling en dat is Daniel van Manhattan Nest niet ontgaan! Hij gebruikte er twee om matching nachtlampjes voor naast zijn -ook al gehackte- bed te maken.


Foto manhattan-nest.com


TARVA Ladekast

Zoals alle onbehandeld houten meubels van IKEA is de TARVA ladekast (€99,99) heel erg geschikt om te hacken. Éen van mijn favorieten is van Hello Lidy, die de kast zwart beitste maar strategische plekken onbehandeld liet. Hier vind je trouwens nog een verzameling andere hacks met dit meubel!


Foto hellolidy.com

Maar goed, al is bovenstaande hack toch echt mijn favoriet, het ombre effect op onderstaande ladekast is een goede tweede en zó schattig voor een kinderkamer! De Hack is gedaan door IKEA zelf maar ik vond de foto op de schitterende blog Decor8 van Holly Becker.

Foto decor8blog.com

BONDIS Klok

De Koreaanse blogger Naver nam een simple klok van IKEA en maakte hem helemaal hip met een simpele leren riem! Kosten: een klok van €14,95 en een riem van de kringloop!


Foto blog.naver.com

METOD Bovenkasten

Jen Ramos van Made By Girl wilde graag een fancy zwevend dressoir naast de eettafel en nam... IKEA keukenkastjes! Door te kiezen voor glanzende deurtjes, mooie nieuwe knopjes te kopen en de bovenkant te bekleden met hout zien ze er ontzettend high end uit, en zéker niet als massaproductie van de Zweedse woongigant! Zij gebruikte de kastjes uit de lijn AKURUM die IKEA inmiddels heeft niet meer verkoopt. Maar de vervangende METOD kast, hieronder de tweedeurs variant van €78,- werkt net zo goed!


Foto madebygirl.blogspot.com

KRÄMARE Wandlamp

Nog één van IKEA Hackers! Een simpele IKEA wandlamp wordt een stoere, industriële bureaulamp! De FAS lamp uit de blogpost wordt niet meer verkocht (al is hij vast nog te vinden op Marktplaats of in tweedehandswinkels) maar ik ben ervan overtuigd dat het ook kan met de KRÄMARE die je voor €9,99 al in huis haalt!


Foto ikeahackers.net


GURINE Stof

Deze hack komt van IKEA zelf! De GURINE stof van €4,99 per vierkante meter is er voor gemaakt om kussens in de vorm van fruit en bladeren uit te halen; de stof heeft zelfs een stippellijntje waar je kunt knippen!


Foto ikeafamily.be


VITTSJÖ Stellingkast

Twee VITTSJÖ stellingkasten, witte spuitbussen, wat houten plankjes en wat beits; dat was alles wat Centsational Girl nodig had om een schitterende kastenwand in haar studiekamer te maken! Ik vind de kast van €69,95 van zichzelf al erg mooi maar met deze hack kun je hem aan elk interieur en kleurenschema aanpassen!


Foto centsationalgirl.com

FJELL Gaderobekast

Fjell, Oh, Fjell, wat ben je toch mooi. En duur. (€399,-) En wat ben je helemaal mooi na de makeover die Lauren van Thinking Closet je gaf! Nu wil ik je écht hebben. Al heb ik geen plaats voor je. Of geld.


Foto thinkingcloset.com

2 opmerkingen:

  1. Deze blog is al een paar jaar oud zie ik, maar ik heb een vraag over de petrol blauwe muur achter de grundtal spiegel. Welke kleur muurverf heb je daar gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zijn niet mijn eigen foto's maar voorbeelden die ik online heb gevonden. Helaas kan ik je daar dus niet mee helpen, sorry!

      Verwijderen